Ο πρόεδρος της Σεντ Ετιέν, Ρολάν Ρομεγιέ, θέλησε να μιμηθεί τους αθλητές του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας και να ταξιδέψει έως το Παρίσι με ποδήλατο! Αλλωστε η πόλη έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές ετάπ της σημαντικότερης διοργάνωσης στον χώρο της ποδηλασίας. Αυτή ήταν η υπόσχεση του Ρομεγιέ προς τους παίκτες της Σεντ Ετιέν στην περίπτωση που προκριθούν στον τελικό του γαλλικού Λιγκ Καπ.

Και αυτό έγινε. Η Σεντ Ετιέν αντιμετωπίζει απόψε στο Σταντ ντε Φρανς του Παρισιού τη Ρεν, στον τελικό μιας διοργάνωσης που σίγουρα δεν έχει την αίγλη του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου. Για τη Σεντ Ετιέν και τη Ρεν, όμως, είναι κάτι σημαντικό. Οι δύο ομάδες δεν έχουν κατακτήσει κάποιον τίτλο τα τελευταία 30 χρόνια! Η Σεντ Ετιέν κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος το 1981, ενώ η Ρεν ήταν κυπελλούχος Γαλλίας το 1971!

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται αύριο τη Νις και θέλει να διασκεδάσει τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο από την Εβιάν και παράλληλα να βρεθεί αγκαλιά με τον τίτλο.

ΙΤΑΛΙΑ. Η Γιουβέντους ετοιμάζεται να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αύριο υποδέχεται τη Μίλαν (21.45, ΟΤΕ4). Το παιχνίδι έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τους φιλοξενούμενους, που διεκδικούν από τη Νάπολι τη δεύτερη θέση η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Νάπολι υποδέχεται αύριο την Κάλιαρι (16.00, ΟΤΕ2), ενώ σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποψινή συνάντηση Ουντινέζε – Λάτσιο (21.45, ΟΤΕ3) και οι αυριανές, Ιντερ – Πάρμα (13.30, ΟΤΕ2), Ρόμα – Πεσκάρα (16.00, ΟΤΕ4), Φιορεντίνα – Τορίνο (16.00, ΟΤΕ3).

ΙΣΠΑΝΙΑ. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αγωνίζονται απόψε με το μυαλό στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ (θα αντιμετωπίσουν την προσεχή εβδομάδα Μπάγερν και Ντόρτμουντ αντίστοιχα)

Κι οι δύο αγωνίζονται εντός έδρας. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Λεβάντε (21.00, ΟΤΕ4) και η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπέτις (19.00, ΟΤΕ1).

Σε άλλα ματς, η Βαλένθια υποδέχεται απόψε τη Μάλαγα (23.00, ΟΤΕ4), ενώ αύριο η Οσασούνα φιλοξενεί τη Σοσιεδάδ ((20.00, ΟΤΕ1) και η Σεβίλλη την Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00, ΟΤΕ3).

ΑΓΓΛΙΑ. Το αυριανά ματς Λίβερπουλ – Τσέλσι (18.00, NS7) και Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής. Σε άλλα σημαντικά ματς, η Φούλαμ υποδέχεται σήμερα την Αρσεναλ και η Σάντερλαντ την Εβερτον. Την Δευτέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Αστον Βίλα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Η σκέψη των παικτών της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ θα είναι, φυσικά, στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν αγωνίζεται σήμερα στο Αννόβερο (16.30, ΟΤΕ1), ενώ η Ντόρτμουντ φιλοξενεί τη Μάιντς (16.30, ΟΤΕ4). Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημερινό ματς Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλκε.