Τη σύλληψη 34χρονου από την ΠΓΔΜ, ο οποίος καταζητούταν για σωρεία ένοπλων ληστειών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του 34χρονου σεσημασμένου κακοποιού, που συνελήφθη μετά από πολύμηνες έρευνες, εκκρεμούσαν:

– καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας εκρηκτικής βόμβας από κοινού και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αναφορικά με υπόθεση απαγωγής εφοπλιστή.

– τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως εξάλλου προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από το Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη συνολικά 21 ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Αργολίδα, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία και Κορινθία), κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει πάνω από 250.000 ευρώ.

Επίσης, από τον Μάιο του 2012 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με ποινικό, τότε δραπέτη φυλακών και έναν ακόμα γνωστό ποινικό ημεδαπό.

Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: συσκευή TAZER, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, απομιμήσεις πιστολιών, περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητα, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και χρηματικό ποσό.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.