Τα περισσότερα κρούσματα νόθευσης μοσχαρίσιου κρέατος με αλογίσιο στις χώρες της ΕΕ, έχουν μέχρι σήμερα ανιχνευθεί στη Γαλλία, όπου ένα στα 8 δείγματα βρέθηκε θετικό στο τεστ DNA για κρέας αλόγου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη τα επίσημα και τελικά αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν σε 11 χώρες της ΕΕ , ωστόσο πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαν έως τις 9 Απριλίου η Γαλλία έχει τα περισσότερα νοθευμένα κρέατα με 47 θετικά σε αλογίσιο κρέας από τα 347 δείγματα μοσχαρίσιου που ελέγχθηκαν.

Στη Γερμανία βρέθηκαν 29 νοθευμένα από 867 περιπτώσεις που εξετάστηκαν ενώ στα τελευταία 150 τεστ που έγιναν στη Βρετανία δεν βρέθηκε ούτε ένα δείγμα νοθευμένο με κρέας αλόγου.

Το τρίμηνο πρόγραμμα ελέγχου κρέατος συμφωνήθηκε από τις 27 χώρες της ΕΕ τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την ανίχνευση αλογίσιου κρέατος σε συσκευασία έτοιμου φαγητού που περιείχε λαζάνια και βοδινό, σύμφωνα με την ετικέτα του.

Τα αποτελέσματα, που αναμένονται αργότερα σήμερα αφορούν 2.000 ελέγχους και θα δώσουν μία αποκαλυπτική κατάσταση του εύρους του προβλήματος στην Ευρώπη.