Οι απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της είναι – κατά κάποιο τρόπο – η αιτία που η Λόριν Χιλ, μια από τις καλύτερες φωνές της δεκαετίας του 1990, δεν πλήρωνε φόρους, σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι της στο αμερικανικό δικαστήριο ζητώντας επανεξέταση της υπόθεσης.

Η 38χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια ισχυρίζεται ότι αποσύρθηκε από όλα και το μόνο που ζητούσε ήταν να μην εκθέτει την οικογένειά της σε κινδύνους. Γι’ αυτό δεν έδινε σημασία στις υποχρεώσεις της και δεν πλήρωσε φόρους το 2005, το 2006 και το 2007. Με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν από τη φυλακή αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί στις 22 Απριλίου.

«Ενας από τους λόγους που αποσύρθηκε από την κοινωνία ήταν οι απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της» σημειώνουν οι δικηγόροι της.

Η Χιλ έγινε διεθνώς γνωστή ως μέλος του συγκροτήματος Fugees τη δεκαετία του ’90. Το 1998 κυκλοφόρησε τη σόλο δουλειά της με τίτλο «The Miseducation of Lauryn Hill» που θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Το 2005 όταν η Χιλ «εξαφανίστηκε» από τη μουσική σκηνή, βρισκόταν στο απόγειο της δόξας. «Στην πραγματικότητα δεν εγκατέλειψα τους θαυμαστές μου, ούτε και τις υποχρεώσεις μου αλλά έβαλα την ασφάλεια, την υγεία και την ελευθερία τη δική μου και της οικογένειάς μου πάνω από κάθε υλική υποχρέωση» είχε πει τον Ιούνιο του 2012.