Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον δικό τους βιολογικό λαχανόκηπο δίνει το ΑΠΘ σε άλλους 150 πολίτες της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη συνέχεια της περυσινής πρωτοβουλίας του ιδρύματος, μέσα από την οποία δόθηκε η δυνατότητα σε 200 άτομα να καλλιεργήσουν τα φυτά που επιθυμούν σε έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων στο πανεπιστημιακό αγρόκτημα της Θέρμης. Οι δικαιούχοι, που θα προκύψουν από κλήρωση και θα μπορούν να αξιοποιήσουν τον κήπο τους για τρία χρόνια, θα καταβάλουν συμβολικό ετήσιο ενοίκιο ύψους 120 ευρώ, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση lithour@auth.gr), με φαξ (2310-473.556) και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος. Η κλήρωση, στην οποία θα συμπεριληφθούν και οι αιτήσεις όσων δεν επελέγησαν πέρυσι, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310-473.842 καθώς και στον ιστότοπο http://www. agroctima.auth.gr.