«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε σε αυτή τη φάση. Είναι θετικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της εξασφαλίζουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

»Η τρόικα και οι εταίροι μας οφείλουν, όμως, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. Χρειάζεται να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν» τονίζει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Περιγράφοντας τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και βελτιωτικές ρυθμίσεις σε θέματα όπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η μείωση της φορολόγησης των ακινήτων, η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

»Περιλαμβάνει την αναγνώριση της ανάγκης να ληφθούν άμεσα μέτρα υποστήριξης των ανέργων – ιδιαίτερα των νέων και όσων ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν ενήλικα εργαζόμενο - και των ανασφάλιστων πολιτών. Μέσω της αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, όπως αναλυτικά είχε προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η επανεξέταση του καθορισμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή ενίσχυση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού κύματος με κινητοποίηση όλων των εσωτερικών δυνάμεων και τη μόχλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισοδήματα» και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να εργασθεί συστηματικά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα γραφειοκρατίας, σπατάλης, διαφθοράς, ιδιοποίησης των δημοσίων πόρων και φοροδιαφυγής, που στέκονται εμπόδιο στη δίκαιη προσαρμογή και την ανόρθωση της χώρας. Να εργασθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από