Πολλά τα κέρδη για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο ντέρμπι της χειρότερής του χρονιάς. Ένα ντέρμπι που όπως φαίνεται από τις πρώτες συζητήσεις των διοικούντων, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν όλα τα καλά στοιχεία, ενόψει της νέας περιόδου, καθώς αυτός είναι πλέον ο στόχος. Συμπερασματικά, στον Παναθηναϊκό ποντάρουν στην καλή οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, καθώς βλέπουν ότι υστερούν σε ό,τι αφορά στο οικονομικό, ενώ χάθηκαν και τα χρήματα της Ευρώπης. Ποια πρόσωπα όμως από την ομάδα κέρδισαν τους περισσότερους πόντους, από αυτή την δύσκολη αναμέτρηση;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΝΟΡΤΑΣ: Ο υπηρεσιακός προπονητής του Παναθηναϊκού πήρε σχεδόν άριστα απέναντι στον Μίτσελ. Διάβασε εξαιρετικά τον αντίπαλό του κλείνοντάς του τους διαδρόμους, είχε τη σωστή αλλαγή με την είσοδο στου σκόρερ Φιγκερόα, ενώ διατήρησε την ψυχραιμία του στον πάγκο, εν αντιθέσει με τον Ισπανό κόουτς του Ολυμπιακού. Πριν από το ντέρμπι είχε καταφέρει να «φτιάξει» ψυχολογικά την ομάδα με τη συμπεριφορά του, ενώ είχε στείλει μηνύματα νίκης στους παίκτες του, εκτός από τα ελληνικά και στα ισπανικά!

Στο βίντεο πριν από το ματς είχε γράψει την πρόταση «Ηasta la victoria siempre», δηλαδή «πάντα μέχρι την νίκη», αλλά και τη φράση «πάμε γερά, είμαστε Παναθηναϊκός».

Ο Βονόρτας κέρδισε πόντους και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το συνεργάτη του νέου προπονητή, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Γιάννης Αναστασίου.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΦΙΓΚΕΡΟΑ: Είναι στο χέρι της διοίκησης η παραμονή του. Έχει αρχίσει να γίνεται ίνδαλμα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, ενώ έδειξε δείγμα της ποδοσφαιρικής κλάσης του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αν κάνει και προετοιμασία του χρόνου, μπορεί να αποτελέσει σπουδαία… μεταγραφή.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Στα χέρια του Βονόρτα αναγεννήθηκε και αποδείχτηκε ότι ήταν λάθος η μη χρησιμοποίησή του από τον Φάμπρι περισσότερο και λιγότερο από τον Φερέιρα. Είχε βέβαια τη χαμένη ευκαιρία, όμως βοήθησε πολύ επιθετικά και στην άμυνα τον Μαρίνο.

ΒΙΚΤΟΡ ΒΙΤΟΛΟ: Είχε αγωνιστικό «τσαμπουκά» και ένας αρχηγός που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός σε δύσκολες έδρες. Πριν από το ντέρμπι μαζί με τους άλλους αρχηγούς Γιούρκα Σειταρίδη και Ορέστη Καρνέζη είχαν μιλήσει στους υπόλοιπους και βοήθησαν ώστε το κλίμα να είναι εξαιρετικό. Τους παρότρυναν και ζήτησαν από όλους να χαρούν το παιχνίδι, καθώς δεν είχαν να φοβηθούν κάτι.