Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα ντέρμπι αιωνίων χωρίς ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία, αλλά με αρκετή ένταση και πολλές διαμαρτυρίες.

Η προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ήταν άλλωστε μια αγωνιστική για γερά νεύρα: Κερδισμένος ο Αρης με το 5-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Οσο για τη μάχη της ουράς, σπουδαία ισοπαλία για τον ΟΦΗ, μια ομάδα που έχανε 0-2 και τελικά ισοφάρισε στο ματς με τον Ατρόμητο.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», λοιπόν, σε ένα ματς που ξεκίνησε με καθυστέρηση εξαιτίας επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ, έκανε τις καλύτερες φάσεις στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και έτσι το ντέρμπι έληξε 1-1.

Στο 22′ φάουλ του Χολέμπας έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 34′ ο Μπαρμπαρούσης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μέγιερι, αλλά έκανε «σκαφτό» σουτ που δεν ξεγέλασε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟ ήταν στο 45′ όταν ο Μανωλάς έκανε λάθος, επωφελήθηκε ο Ζέκα, πέρασε και τον Μέγιερι, αντί για δίχτυα όμως «σημάδεψε» το δοκάρι!

Το 0-1 για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 73′ με πλασέ του Φιγκερόα, κατόπιν σέντρας του Ζέκα. Στη συνέχεια ο κόσμος των γηπεδούχων ήταν εκνευρισμένος, γκρίνιαζε, πετούσε συνθήματα, αλλά στο 87′ έγινε το 1-1. Σουτ ο Τζιμπούρ και από κοντά ο Μήτρογλου το 1-1. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφ-σάιντ του Μήτρογλου, φαίνεται όμως πως ο σκόρερ καλυπτόταν.

Ωστόσο ο Γιάννης Αλαφούζος, πρόεδρος της ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, έσπευσε με σχόλιό του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter να αποδώσει το γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε στην ισοπαλία – χάνοντας παράλληλα το τρένο των πλέι οφ – στη διαιτησία. «Διαιτησία – ΠΑΟ 1-1» έγραψε ο Γ. Αλαφούζος.

Διαιτητής: Παππάς.

Κίτρινες: Τοτσέ, Γκρέκο.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ

Σπουδαία η επιτυχία του Αρη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Το 5-1 ήρθε πολύ εύκολα και ο Τάτος σημείωσε χατ τρικ.

Στο 7′ ο Τριανταφυλλάκος το 1-0 και στο 29′ ο Τάτος το 2-0. Το 3-0 από τον Αγγελούδη στο 49′ και στο 58′ ο Κάφα το 3-1. Ο Τάτος με πέναλτι στο 78′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 και ξανά ο Τάτος στο 85′ έβαλε γκολ για το τελικό 5-1.

Στην Κρήτη, ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε. Στο 3′ δοκάρι ο Κουτσιανικούλης και στο 9′ ο Ουντότζι το 0-1. Στο 72′ ξανά ο Ουντότζι γκολ για το 0-2 και στο 80′ ο Σουμπίνιο έστειλε κόρνερ στο δοκάρι για τον Ατρόμητο. Ο ΟΦΗ μείωσε στο 84′ με τον Παπάζογλου και στο 89′ ο Σαρ πέτυχε το 2-2.

Η Βέροια νίκησε 5-0 τον Πλατανιά με χατ τρικ του Ιωάννου.

Ο Κόστλι στο 27′ το 1-0 και στο 33′ ο Ιωάννου το 2-0. Το 3-0 από τον Ιωάννου στο 49′ και το 4-0 από τον Ιωάννου και πάλι στο 74′. Το 5-0 διαμορφώθηκε στο 88′ από τον Ολαϊτάν.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λιβαδειά (1-0) με γκολ του Ρομπέρ στο 50′. Και ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κέρκυρα με γκολ του Ιλιτς στο 75′. Για τους γηπεδούχους είχε δοκάρι ο Ντε Βινσέντι σε χτύπημα φάουλ στο 6′.

Πολύ ωραίο ματς είχαμε στη Νέα Σμύρνη, με τον Πανιώνιο να φέρνει 3-3 με την Ξάνθη.

Στο 4′ ο Μάνταλος το 0-1 και στο 32′ ο Αραβίδης το 1-1. Στο 49′ ο Κολοβός το 1-2 κιαι στο 52′ ξανά γκολ ο Μάνταλος για το 2-2. Στο 69′ η Ξάνθη είχε δοκάρι με τον Μαρσελίνιο και στο 84′ ο Μαρσελίνιο με πέναλτι σημείωσε το 2-3. Το 3-3 ήρθε στο 88′ από τον Κουλουχέρη. Να τονιστεί πως από το 30′ η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαρίν (έριξε αγκωνιά στον Γουνδουλάκη).