Πρόκληση για τους οιωνοσκόπους θεωρείται η κλήρωση των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρτσελόνα καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα που ήθελε λιγότερο απ’ όλες, την Μπάγερν, η οποία είναι ο επόμενος προορισμός του πιο πετυχημένου προπονητή της, του Πεπ Γκουαρντιόλα. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες διασταυρώθηκαν ήταν στα προημιτελικά της σεζόν 2008-2009. Η Μπάρτσα όχι μόνο ξεπέρασε με εντυπωσιακή άνεση το εμπόδιο των Βαυαρών (1-1, 4-0) αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο.

Πολλά μηνύματα στέλνει και ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ντόρτμουντ.

Τα δύο συγκροτήματα αναμετρήθηκαν στους φετινούς ομίλους με τους Βεστφαλούς να νικούν στο γήπεδό τους 2-1 και να αποσπούν ισοπαλία 2-2 στο Μπερναμπέου. Ωστόσο, σε αγώνα νοκ άουτ έχουν βρεθεί ξανά σε ημιτελικό πριν από 15 χρόνια, με την Ντόρτμουντ τότε να είναι κάτοχος του τίτλου. Η Ρεάλ του Γιουπ Χάινκες όχι μόνο προκρίθηκε (0-0, 2-0) αλλά την αντικατέστησε στον θρόνο νικώντας στον τελικό τη Γιουβέντους!

Οι δύο γερμανικές ομάδες θα είναι γηπεδούχες στα πρώτα παιχνίδια. Στις 23 Απριλίου θα γίνει το ματς Μπάγερν-Μπαρτσελόνα και την επόμενη Ντόρτμουντ-Ρεάλ. Οι επαναλληπτικοί θα γίνουν μια εβδομάδα μετά.

Η Μπάγερν είναι η ομάδα που όλοι ήθελαν να αποφύγουν. Σε σφυγμομέτρηση της καταλανικής εφημερίδας «Sport», μόλις το 7% των οπαδών της Μπαρτσελόνα επιθυμούσε να αναμετρηθεί με την ομάδα του Χάινκες. Αυτή τη στιγμή θεωρείται η πιο φορμαρισμένη ομάδα, διαθέτει βάθος στο ρόστερ και τεράστια εμπειρία, αφού ας μην ξεχνάμε ότι έχει αγωνιστεί στους δύο από τους τρεις τελευταίους τελικούς, χωρίς όμως επιτυχία.

Τυπικά, Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να κατακτήσουν φέτος τρεις τίτλους, στην ουσία όμως μόνο οι Βαυαροί έχουν πιθανότητες. Την «πιατέλα» της Μπουντεσλίγκα την έχουν πάρει ήδη σπίτι τους και απομένουν τα επινίκια στη Marienplatz, ενώ την Τρίτη υποδέχονται τη Βόλφσμπουργκ στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Σε όλα αυτά όμως υπάρχει ένα αλλά… Πέραν του ότι ποτέ δεν έχει καταφέρει γερμανικός σύλλογος να κατακτήσει το τρεμπλ, η Ιστορία δείχνει πως μόνο μία ομάδα ανά δεκαετία κατακτά τρεις τίτλους.

Και γι’ αυτή τη δεκαετία τη θέση έχει καπαρώσει ήδη από το 2010 η Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο.

Τις προηγούμενες δεκαετίες τα είχαν καταφέρει οι Σέλτικ (1960-1969), Αγιαξ (1970-1979), Αϊντχόβεν (1980-1989), Μάντσεστερ Γ. (1990-1999) και Μπαρτσελόνα (2000-2009).

Oπως είπαμε και στον πρόλογο, η κλήρωση αποτελεί δύσκολο τεστ για δυνατούς οιωνοσκόπους.