Νέα ημερομηνία για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Iron Man 3»,επίβρετανικού εδάφους έδωσε η Ντίσνεϊ. Το φιλμ επρόκειτο να παρουσιαστεί με την καθιερωμένη επισημότητα που αρμόζει στις κινηματογραφικές πρεμιέρες στις 17 Απριλίου.

Πλην όμως η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ την ίδια μέρα υποχρέωσε τα περίφημα κινηματογραφικά στούντιο να μεταθέσουν για την επόμενη μέρα το γκαλά για την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας μη τυχόν και προκληθεί κοινωνική αναταραχή, αλλά και για να μην βρεθούν οι προσκεκλημένοι σε τυχόν επεισόδια.

Έτσι κι αλλιώς μια ολόκληρη περιοχή, από τη βουλή των Κοινοτήτων έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο κέντρο του Λονδίνου, θα είναι αποκλεισμένη καθώς αναμένεται να συρρεύσουν χιλιάδες άνθρωποι για αποτίσουν φόρο τιμής στην Μάργκαρετ Θάτσερ.

Κι αυτό διότι αναρχικοί, μέσα από διαδικτυακά φόρα και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προετοιμάζονται για πορείεςδιαμαρτυρίαςκαι συγκεντρώσεις στην πλατεία Τραφάλγκαρ, πολύ κοντά δηλαδή από την πλατεία Λέστερ, σε κινηματογράφο της οποίας επρόκειτο να γίνει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Tζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου και Ντόν Τσίντλ.

Η ταινία πάντως θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους της βρετανικής επικράτειας από τις 23 Απριλίου