Μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο γαλλικός όμιλος PMU που διαχειρίζεται το ιπποδρομιακό στοίχημα στη Γαλλία, εκτιμάται ότι θα προσελκύσει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ.

Το Ταμείο ανακοίνωσε χθες ότι κατόπιν αιτημάτων υποψήφιων επενδυτών δίνει παράταση στον σχετικό διαγωνισμό και μεταθέτει για τις 26 Απριλίου την προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που κανονικά έληγε σήμερα. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το αποκλειστικό δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιών και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος για 20 χρόνια. Ο νικητής του διαγωνισμού θα αποκτήσει την άδεια την οποία έχει σήμερα ο ΟΔΙΕ, ο οποίος παράλληλα θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση.

Πολύ πιθανή θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στον διαγωνισμό του γαλλικού ομίλου PMU, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνώς παίκτες στο ιπποδρομιακό στοίχημα. Παράλληλα στο «παιχνίδι» εκτιμάται ότι θα μπουν και ελληνικοί όμιλοι. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, που προβλέπει την παραχώρηση μιας αποκλειστικής άδειας διεξαγωγής ιπποδρομιακού στοιχήματος σε όλη τη χώρα, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα στον ανάδοχο να κατασκευάσει και να λειτουργήσει πρόσθετους ιπποδρόμους ανά την Ελλάδα (πέραν του υφιστάμενου) αν και όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο γαλλικός όμιλος σε επαφές που είχε παλαιότερα με την κυβέρνηση της είχε ζητήσει να εντάξει στην προς παραχώρηση άδεια και τη δυνατότητα κατασκευής ιπποδρόμου στη συμπρωτεύουσα. Εκτός από την PMU, ενδιαφέρον για το ιπποδρομιακό στοίχημα είχε εκφράσει πέρυσι, όταν το ΤΑΙΠΕΔ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την πώληση του ΟΔΙΕ, και η εταιρεία Phumelela από τη Νότια Αφρική.