Το όνομα του Οδυσσέα Ελύτη, έδωσαν στο σχολείο τους οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι του σχολείου θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν τον μεγάλο ποιητή, που με την παρουσία του άφησε το αποτύπωμά του στα ελληνικά γράμματα.

Η εκδήλωση για τα «βαφτίσια» του σχολείου πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, όπου οι μικροί μαθητές παρουσίασαν και δρώμενα που είχαν ετοιμάσει με τους δασκάλους τους.

Ανάμεσά στους θεατές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αμφότεροι γονείς μαθητών του Σχολείου, η σύντροφος του ποιητή, Ιουλίτα Ηλιοπούλου και δημοτικές αρχές της Κηφισιάς.

Στην εκδήλωση, ο διευθυντής του Σχολείου Παν. Κορδονούρης θύμισε την άποψη του Οδυσσέα Ελύτη πως «η ποίηση δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γιατί ο κόσμος αλλάζει με την πράξη, μπορεί όμως να αλλάξει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, επηρεάζοντας έμμεσα την αλλαγή του κόσμου».

Ακολούθως η Ιουλίτα Ηλιοπούλου τόνισε πως «είναι ανάγκη τις ποιητικές αξίες να τις προβάλλουμε στα μάτια των παιδιών, ώστε να μαθαίνουν να μπαίνουν στο βάθος, στην αλήθεια των πραγμάτων».