«Κυβέρνηση και τρόικα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τέλους το κοινό και προαποφασισμένο σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «πέρα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι αλυσοδεμένοι πισθάγκωνα στις μνημονιακές δεσμεύσεις. Δεν έχουν καμία άλλη εναλλακτική πρόταση, δεν έχουν καμία λύση μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα από τη μνημονιακή πολιτική».

Σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, ο Γ.Σταθάκης υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμα έπρεπε να συνδυαστεί με ένα σχέδιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων προκειμένου να σταθεροποιηθεί πραγματικά το τραπεζικό σύστημα και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα παροχής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά και η ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Η συμφωνία Εθνικής-Eurobank απαιτούσε ακόμη την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη διοίκηση της Εθνικής, προκειμένου να είναι βιώσιμο το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης μιας μεγάλης ημιδημόσιας τράπεζας.

«Στις σημερινές συνθήκες, το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θέτει ερωτήματα για τους σχεδιασμούς της τρόικας και των εταίρων για το μέλλον που επιφυλάσσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν εξυπηρετεί την αναγκαιότητα ο επανασχεδιασμός του τραπεζικού τομέα να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από