«Καμία διαφυγή» για τον Γιώργο Καραγκούνη από την οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Observer», ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ήταν αφοπλιστικός: «Είμαι πιο τυχερός από τους περισσότερους στην Ελλάδα, αλλά όταν βλέπεις να έχει εξαφανιστεί το χαμόγελο από τα πρόσωπα των φίλων σου, να μην έχουν αρκετά να δώσουν στις οικογένειές τους, να αγοράσουν τρόφιμα από τα σουπερμάρκετ… Δεν μπορείς να ζεις τη ζωή σου  αγνοώντας όλα αυτά, ξέροντας πως περνούν δύσκολα πίσω στην πατρίδα. Είναι εκεί συνέχεια το μυαλό σου. Σε παιδεύει. Δεν μπορείς να ξεφύγεις.

Το αισθανθήκαμε όλοι οι παίκτες πριν από το τελευταίο Euro. Ολοι ήθελαν απεγνωσμένα να τα καταφέρουμε. Επρεπε να δώσουμε κάτι θετικό στον κόσμο να πιαστεί. Ηθελαν να τους προσφέρουμε ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Γι’ αυτό η νίκη επί της Ρωσίας ήταν διπλή για μας».

Ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε και για το παιχνίδι με τη Γερμανία, στο οποίο δεν έπαιξε λόγω καρτών: «Ηταν πολιτικά φορτισμένο. Ηταν το όνειρό μου να παίξουμε με τους Γερμανούς στο Euro λόγω της κατάστασης, αλλά δυστυχώς μία κίτρινη κάρτα στο ματς με τη Ρωσία μού στέρησε τη συμμετοχή».

Για το Euro 2004 αναφέρθηκε στα οργανωτικά προβλήματα που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι διεθνείς στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου (δεν υπήρχε γυμναστήριο στο ξενοδοχείο και ένας παίκτης που ήθελε να γυμναστεί έπρεπε να βρει κάποιο τοπικό) και τη χαμένη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου (το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια).

Στα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ: Τσέλσι – Σάντερλαντ 2-1, Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 0-0, Νιούκαστλ – Φούλαμ 0-0, ΚΠΡ – Γουίγκαν 1-1, Τότεναμ – Εβερτον 2-2, Νόριτς – Σουόνσι 2-2, Ρέντινγκ – Σαουθάμπτον 0-2, Στόουκ – Αστον Βίλα 1-3, Γουέστ Μπρομ – Αρσεναλ 1-2. Απόψε: Μάντσεστερ Γ. – Μάντσεστερ Σ.

Η βαθμολογία: Μάντσεστερ Γ.  77, Μάντσεστερ Σ. 62, Τσέλσι, Τότεναμ 58, Αρσεναλ 56.