Στιγμές από την περσινή χρονιά έζησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την μεγάλη πρόκριση με τη νίκη επί της Χίμκι. Ιδιαίτερα οι Χάινς και Παπανικολάου είχαν την τιμητική τους από τους φίλους της ομάδας που τους αποθέωναν για αρκετά λεπτά μετά το τέλος του αγώνα.

Πολλοί εκ των οποίων βέβαια όλη τη χρονιά είχαν αμφισβητήσει τη δυναμική της ομάδας, ακόμα και τις ικανότητες προπονητή και (κάποιων) παικτών !

Έτσι είναι στην Ελλάδα, τη μια μέρα είσαι ήρωας και την επομένη αποδιοπομπαίος τράγος…

Ήδη πολλοί εκ των σεληνιασμένων φίλων των Πρωταθλητών Ευρώπης αποχωρώντας από το ΣΕΦ μιλούσαν για πρόκριση με 3-0 επί της Εφές Αναντολού, μιας ομάδας που έχει τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα έμπειρους παίκτες και «καυτή» έδρα, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω των ειδικών συνθηκών (Ελλάδα-Τουρκία).

Όπως και να έχει οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένουν προσγειωμένοι όπως και το τεχνικό τίμ, ενώ ακόμα και ο υπεραισιόδοξος πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ποτέ δεν άγχωσε παίκτες και προπονητές. Αντίθετα τους εμπνέει και τους στηρίζει (μαζί με τον αδελφό του και συνιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Γιώργο Αγγελόπουλο) από την πρώτη στιγμή της χρονιάς.

Πλέον η πρόκληση-πρόκριση είναι μπροστά στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήδη έχει πετύχει κάτι εξαιρετικά σημαντικό που δείχνει και τη διάρκεια σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησαν με τόσα όνειρα πριν 8-9 χρόνια τα δύο αδέλφια. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης προκρίθηκαν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, επιτυχία που σπάνια συναντάς στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ακόμα και από πιο ιστορικές ομάδες. Μάλιστα συνολικά προκρίθηκε για ένατη φορά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κάτι που έχουν πετύχει επίσης μόνο η Μπαρτσελόνα και η Κάχα Λαμποράλ.

Όσο για τον μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου, πέτυχε ρεκόρ πόντων (21) αλλά και ριμπάουντ (12) στην καριέρα του στον Ολυμπιακό, με τα προηγούμενα να είναι οι 18 πόντοι στον αλησμόνητο περσινό τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τα 9 ριμπάουντ που είχε συγκεντρώσει στη Βιτόρια στο ένα από τα δύο παιχνίδια με την Κάχα Λαμποράλ.