Ισχυρίζεται ότι με τον σύζυγό της ζουν μια καθ’ όλα φυσιολογική ζωή. Oι σχολικές υποχρεώσεις της 12χρονης κόρης τους Λέξι, τα ταξίδια στην εξοχή και οι επισκέψεις τους σε μουσεία είναι αυτά στα οποία αφιερώνουν καθημερινά τον περισσότερο χρόνο τους. Ετσι, απομένει ελάχιστος για συνεντεύξεις και δημόσιες εμφανίσεις. Με την πρόσφατη ωστόσο κυκλοφορία του άλμπουμ «The Next Day» του Ντέιβιντ Μπάουι –έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια δισκογραφικής αποχής –και την έκθεση με τίτλο «David Bowie Is» στο Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο, η καθημερινότητά τους δείχνει να ανατρέπεται. Εστω και για λίγο. «Μας ρωτούν πότε θα πάμε να δούμε την έκθεση. Ακόμη δεν ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα πάμε όταν τα σχολεία θα είναι κλειστά. Γι’ αυτό δεν μπορούμε ακόμη να ανακοινώσουμε ημερομηνίες. Πάνω απ’ όλα είμαστε γονείς».

Για την Ιμάν η ανατροφή της κόρης της είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα. Ακόμη και όταν φεύγει από το σπίτι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βάζει όρο στους συνεργάτες της ότι δεν πρόκειται να λείψει από την οικογένειά της για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από μιάμιση ημέρα. Η κόρη της, βέβαια, δεν είναι ο μοναδικός λόγος, αφού και με τον Ντέιβιντ Μπάουι διατηρούν εδώ και χρόνια έναν από τους πιο ρομαντικούς –και ζηλευτούς –γάμους της σόουμπιζ. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι είμαι πολύ τυχερή. Τελικά σε αυτή τη ζωή βρήκα το άλλο μου μισό. Δεν είχα σκοπό να παντρευτώ ξανά. Πόσω μάλλον κάποιον μουσικό. Ποτέ. Επειδή όμως δεν επαληθεύτηκα, λέω ότι δεν έχω παντρευτεί τον Ντέιβιντ Μπάουι αλλά τον Ντέιβιντ Τζόουνς (σ.σ.: το πραγματικό επίθετο το Μπάουι)» δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό «Style», ένθετο στην εφημερίδα «Sunday Times».

Το πρώτο ραντεβού

Η γνωριμία τους έγινε το 1990, όταν ο… κομμωτής που ασχολιόταν με την κόμη και των δύο τούς προσκάλεσε σε δείπνο. Δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Ελβετία. Το πρώτο τους ραντεβού ήταν στις 14 κάποιου μήνα και σήμερα, 20 χρόνια μετά, ο Μπάουι εξακολουθεί να της στέλνει λουλούδια κάθε μήνα την ίδια ημερομηνία. «Κάθε φορά υποκρίνομαι ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο αποστολέας. Σκέφτομαι ότι είναι κάποιος κρυφός θαυμαστής. Ο Ντέιβιντ όμως κάθε φορά φροντίζει να κάνει αυτή τη συνήθεια ενδιαφέρουσα: στέλνει τα λουλούδια πότε στο σπίτι, πότε στο γραφείο και άλλοτε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία όπου μένω λόγω δουλειάς».
Η αγάπη τους είναι αδιαπραγμάτευτη και σε αυτή δεν χωρούν ανταγωνισμοί. Παρά μόνο για πλάκα, όπως συνέβη πριν από τρία χρόνια, όταν η Ιμάν βραβεύθηκε από το Συμβούλιο των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας. «Οταν συνέβη αυτό του είπα ότι τώρα πια δεν είναι το μοναδικό σύμβολο στην οικογένεια» θυμάται σήμερα το 58χρονο πρώην τοπ μόντελ που προτίμησε να περάσει «μια από τις πιο σημαντικές βραδιές της ζωής της», όπως η ίδια υποστηρίζει, με τον αγαπημένο της σύντροφο. «Η βράβευση συνέπεσε με την επέτειο του γάμου μας. Αντί να πάμε στο πάρτι που ακολουθούσε πήγαμε οι δυο μας για φαγητό».

Παρά τη συνεργασία της με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως (Versace, Calvin Klein, Issey Miyake, Donna Karan) και τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έχει διανύσει πάνω στις πασαρέλες, η Ιμάν παραδέχεται ότι ποτέ δεν είχε τον αέρα και την αυτοπεποίθηση των συναδέλφων της. «Από μικρή είχα πρόβλημα με την αυτοπεποίθησή μου. Στη χώρα όπου μεγάλωσα δεν με θεωρούσαν όμορφη. Το ίδιο ένιωθα και εγώ για τον εαυτό μου. Επρεπε να φτάσω στα 30 για να αποδεχθώ τον εαυτό μου. Ακόμη και σήμερα όμως υπάρχουν ημέρες που λέω ότι δεν είμαι όμορφη».

Αν και οι προσωπικές ανασφάλειες της Ιμάν ακούγονται ίσως υπερβολικές ή ακόμη και αδικαιολόγητες, εκείνη στηρίζει την άποψή της με δυνατά επιχειρήματα. «Καταλήγεις κάποια στιγμή να αποδεχθείς ότι είσαι όμορφη και έρχεται η Λίντα Εβαντζελίστα να σου υπενθυμίσει ότι τώρα πια είσαι μεγάλη», σχολιάζει με γερές δόσεις χιούμορ, τονίζοντας ότι «δεν έχει σημασία αν σου λέει ο κόσμος ότι είσαι όμορφη. Αυτό που μετράει είναι αυτό που ξέρεις. Και εγώ στα 58 μου ξέρω ότι δεν είμαι πια τόσο όμορφη».