Aνοιγμα και στην αγορά της Αρμενίας πραγματοποιεί η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, η οποία προχώρησε σε συνεργασία με την αλυσίδα σούπερ μαρκετ SAS Group για την προώθηση των προϊόντων της στην τοπική αγορά.

Η ελληνική γαλακτοβιομηχανία είναι η πρώτη εταιρεία η οποία εισάγει ελληνικό γιαούρτι στην αγορά της Αρμενίας η οποία έχει παράδοση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και ιδιαίτερα γιαουρτιού παράγοντας ένα τύπο γιαούρτια που ονομάζεται «matzun».

Σύμφωνα με έκθεση της υπηρεσίας υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στο Ερεβάν της Αρμενίας , που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Απριλίου , οι εισαγωγές προϊόντων γιαούρτης υπερδιπλασιάστηκαν στο διάστημα 2006 – 2011 στοιχείο που δείχνει την αυξημένη ζήτηση στα συγκεκριμένα προϊόντα αλλά και τα περιθώρια ανάπτυξης που υπάρχουν .

«Η προσπάθεια της ΦΑΓΕ είναι σημαντική καθώς αφενός πρόκειται για προϊόν που έχει ιδιαίτερη ταυτότητα που αναβαθμίζει την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στην Αρμενία και αφετέρου διότι η αλύσίδα SAS που το διακινεί τα προϊόντα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας ́ έχει καταξιωθεί για την ποιότητα των υπηρεσιών της», σημειώνει το σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ερεβάν.

Όπως αναφέρει η έκθεση το 2006 εισήχθησαν στην αγορά της Αρμενίας 80 τόνοι γιαουρτιού (κυρίως με φρούτα ) ολλανδικών και ιταλικών γαλακτοβιομηχανιών ενώ το 2011 η συνολική ποσότητα των εισαγωγών ανήλθε στους 180 τόνους .