O ποιητής, πεζογράφος, εικονογράφος και μεταφραστής Δημήτρης Καλοκύρης, εκδότης άλλοτε των περιοδικών «Τραμ» και «Χάρτης» και διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό «Το Τέταρτο» του Μάνου Χατζιδάκι διαδέχεται τον κριτικό λογοτεχνίας και συγγραφέα Αλέξη Ζήρα στη θέση του προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων.

Η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου και ακολούθησε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Νέος Αντιπρόεδρος είναι ο Ερρίκος Μπελιές, Γενική Γραμματέας η Αγγελική Στρατηγοπούλου, Ταμίας ο Κώστας Κατσουλάρης και μέλη οι Κώστας Αρκουδέας, Μιχάλης Μοδινός και Γιώργος Χουλιάρας. Επιλαχόντες εξελέγησαν οι Νένα Κοκκινάκη, Βασίλης Ρούβαλης και Θέμης Λιβεριάδης. Η εξελεγκτική επιτροπή, για την περίοδο 2013-2015 θα απαρτίζεται από τους Ιωσήφ Βεντούρα, Λίλα Κονομάρα και Κλαίτη Σωτηριάδου.

Αντεπιστέλλον μέλος εκλέχτηκε η Νατιβιδάδ Γκάλβεθ, επίτιμα μέλη οι Μαρκ Μαζάουερ και Χάγκεν Φλάισερ, και τακτικά μέλη οι Γιώργος Κορδομενίδης, Γιώργος Μπλάνας, Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, Τάσος Γαλάτης, Μαρία Παπαδήμα και Κώστας Καβανόζης.