Με τα έσοδα που θα της αποφέρουν οι πωλήσεις των κοσμημάτων της σκοπεύει να χρηματοδοτήσει η Αντζελίνα Ζολί τα σχολεία που έχει ιδρύσει στο Αφγανιστάν. Η διάσημη σταρ δεν πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία τα αυθεντικά κοσμήματα ή εκείνα που της έχει κάνει κατά καιρούς δώρο ο Μπραντ Πιτ. Αλλά δημιούργησε μια σειρά με το όνομά της σε συνεργασία με έναν αμερικανό κατασκευαστή, η οποία πρόκειται να διατεθεί προς πώληση τις επόμενες ημέρες.

Η συλλογή «Style of Jolie» θα περιλαμβάνει το σχέδιο από το δαχτυλίδι των αρραβώνων που της πρόσφερε πριν από έναν χρόνο ο Μπραντ Πιτ. Καθώς και το χρυσό και μαύρο περιδέραιο που η Ζολί φορούσε στην πρεμιέρα της ταινίας της «Salt» το 2010. Η πώλησή τους θα ξεκινήσει από το κατάστημα Τίβολ στο Κάνσας.

Η Ζολί ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEFU ίδρυσε τον περασμένο Νοέμβριο σχολείο θηλέων σε μια περιοχή λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καμπούλ, όπου θα μπορούν να κάνουν μαθήματα 200 με 300 κορίτσια. Είναι το δεύτερο σχολείο που φρόντισε η ίδια να λειτουργήσει. Η πρώτη της δράση ήταν το 2010 ιδρύοντας ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην ανατολική περιοχή του Αφγανιστάν.

Η Αντζελίνα Ζολί μοιράζεται την ίδια δράση με τη Μαντόνα και την Οπρα Γουίνφρι, οι οποίες άνοιξαν σχολεία σε προβληματικές αφρικανικές περιοχές –στο Μαλάουι και τη Νότια Αφρική αντίστοιχα.

ΚΑΙ Η ΜΑΝΤΟΝΑ. Μάλιστα η Μαντόνα βρισκόταν προχθές στο Μαλάουι μαζί με τα δύο παιδιά που υιοθέτησε από εκεί, τη Μέρσι Τζέιμς και τον Ντέιβιντ Μπάντα. Οι τρεις τους επισκέφθηκαν τις σχολικές εγκαταστάσεις στο Κασούνγκου, τις οποίες η Μαντόνα βοήθησε να δημιουργηθούν για να πηγαίνουν σε αυτές 4.000 παιδιά. Στο Δημοτικό Σχολείο Νκόκο τους περίμεναν εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού αλλά και τα παιδιά του σχολείου που τραγούδησαν και χόρεψαν για την ντίβα της ποπ.

«Ζίκομο!» (Ευχαριστώ!) είπε η Μαντόνα στους κατοίκους του Μαλάουι για τον χορό τους και τους ξεκαθάρισε ότι είναι «αποφασισμένη να βοηθήσει στο τέλος της φτώχειας του Μαλάουι». Αρχικά σκόπευε να διαθέσει 15 εκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση Ακαδημίας Θηλέων του Μαλάουι που θα στέγαζε 500 κορίτσια. Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και συνεργάστηκε με τη μη κυβερνητική οργάνωση BuildOn χρηματοδοτώντας τις εργασίες κατασκευής για δέκα σχολικές πτέρυγες.