Την κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα» ανέλαβε να γυρίσει στην Αυστραλία ο φημισμένος αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ. Την ανακοίνωση για τη νέα υπερπαραγωγή των στούντιο της Disney έκανε την Τρίτη η ίδια η Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ.

To ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν στην ταινία είναι ακόμη άγνωστο και μάλιστα η συμμετοχή του Μπραντ Πιτ στον ρόλο του σκληροτράχηλου φαλαινοθήρα Νεντ Λαντ, διαψεύστηκε.

Πρόκειται για την τέταρτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος που έγραψε ο Ιούλιος Βερν το 1869. Η πρώτη ταινία ήταν του Ζορζ Μελιές το 1907 και ακολούθησε ο Στιούαρτ Πάτον το 1916. Η πιο γνωστή είναι εκείνη που γυρίστηκε στην Καραϊβική το 1954 από τον Ρίτσαρντ Φλέισερ με πρωταγωνιστή τον Κερκ Ντάγκλας.

Την ανακοίνωση για την υπερπαραγωγή έκαναν με κοινό ανακοινωθέν την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστραλίας Τόνι Μπουρκ με την Πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, η οποία ανέφερε ότι πρόκειται για την πιο ακριβή ταινία που θα έχει γυριστεί ποτέ στη χώρα.

Μάλιστα η κυβέρνηση της Κανμπέρα θα επιχορηγήσει την ταινία με 21,6 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (περίπου 17,5 εκατ. ευρώ).

Ο 51χρονος Φίντσερ ξεκίνησε την καριέρα του ως σκηνοθέτης μουσικών βίντεο, για να αναδειχθεί στη δεκαετία του ’90 ως ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς κινηματογραφιστές, μετά από τις επιτυχίες του «Seven» και του «Fight Club». Στις δύο αυτές ταινίες, όπως και στην «Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», πρωταγωνιστής ήταν ο Μπραντ Πιτ και ήταν εύλογη η υπόθεση ότι ο διάσημος σταρ θα αναλάβει έναν ρόλο και στο νέο έργο του Φίντσερ.