Υστερα από 26 αγώνες και σχεδόν μία δεκαετία, ο Πανιώνιος νίκησε τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο αξιόμαχες ελληνικές ομάδες, οι κυανέρυθροι επικράτησαν την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη του Παναθηναϊκού με 63-56.

Η νίκη των κυανέρυθρων του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1, εδραίωσε την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, με έναν μόλις βαθμό από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Πριν από τον συναρπαστικό αγώνα στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης ο Παναθηναϊκός μετρούσε ένα «τρομακτικό» σερί 26-0 επί του Πανιωνίου: η τελευταία νίκη των κυανέρυθρων επί των Πρασίνων είχε καταγραφεί τη σεζόν 2004-05!

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε σε τίποτα την ομάδα που είχε νικήσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία – πιθανότατα το μυαλό των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν περισσότερο στην προσεχή αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ για την Ευρωλίγκα και λιγότερο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, όπου συνάντησαν ένα καλοδουλεμένο και γεμάτο ενθουσιασμό και ταλέντο σύνολο.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 17 πόντους και ο Μπούκερ με 12 ήταν οι κορυφαίοι σε πόντους από τους νικητές, αλλά δεν ήταν οι μόνοι. Ο Μίλμπουρν κατέβασε 8 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα, ο Νίκος Παππάς μοίρασε 7 ασίστ εκτός από τους 8 πόντους που σημείωσε, ενώ ο Αθηναίου έκανε και ένα κρίσιμο κλέψιμο στο τέλος.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους και υπέπεσε σε 9 λάθη από τα 18 συνολικά των «πρασίνων» που είχαν μόλις 8/20 δίποντα έναντι 17/33 των γηπεδούχων. Έστω κι αν η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη εκτέλεσε 10 περισσότερες βολές και είχε 9 περισσότερα ριμπάουντ… δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Ματσιούλις (15π.), Λάσμε (13π.) και Μπράμος (12π.) έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά οι υπόλοιποι… κινήθηκαν σε… χαμηλές πτήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 19-28, 39-43, 63-56

Διαιτητές: Αναστόπουλος Π., Πουρσανίδης Γ., Ταρενίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 6 (2), Αθηναίου 3 (1), Κιζ 3 (1), Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 17 (2), Καββαδάς, Παππάς 8, Αγραβάνης, Μπούκερ 12.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης, Μπράμος 12 (3), Ματσιούλις 15 (4), Ούκιτς 5, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 2, Μπανκς, Ξανθόπουλος 3 (1).