Σε μια εποχή που το χαμόγελο σπανίζει, η ελληνική πρωτεύουσα γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα. Μητέρες με παιδιά, νέοι, γέροι, ακόμα και μικροί με ποδήλατα ή μωρά σε καρότσια συνοδεία του μπαμπά και της μαμάς, εκμεταλλεύτηκαν τον εξαιρετικό καιρό του κυριακάτικου πρωινού και έλαβαν μέρος στο 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Χιλιάδες δρομείς ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα σοκάκια της Αθήνας, με σλόγκαν «Έτσι θέλουμε την πόλη μας» και πέρασαν μια όμορφη Κυριακή.

Περισσότεροι από 10.000 δρομείς συνολικά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους τόσο στον Ημιμαραθώνιο, όσο και στα 5 χλμ, τα 3 χλμ και τα 600 μ. (αγώνας για τα ΑμεΑ).

Η μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε στις 9.00 από την πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε στις 13.00 μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Όπως είχαμε σχεδιάσει είχαμε σήμερα στο κέντρο της Αθήνα μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού. Ο Ημιμαραθώνιος ξεκινά μία πορεία ικανή να προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς από την Ελλάδα, αλλά και δρομείς από το εξωτερικό που θα συνδυάζουν τη συμμετοχή στον αγώνα με ένα τριήμερο σε μια τόσο όμορφη και ιστορική πόλη.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ και στην οργανωτική επιτροπή, τους 10.000 δρομείς τους εθελοντές, τους κριτές, τους εργαζόμενους στο ΣΕΓΑΣ, στον αγωνιστικό μας τομέα, τους επαγγελματίες συνεργάτες μας, τους συλλόγους δρομέων, την αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τους ραδιοερασιτέχνες για τη συμβολή τους σε έναν οργανωτικά άρτιο και λειτουργικά άψογο αγώνα.

»Θέλω επίσης να ευχαριστήσω για τη συνεργασία το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, την αντιδήμαρχο Νέλυ Παπαχελά και όλους τους εργαζόμενους και συνεργάτες του Δήμου για την πολύτιμη συνεισφορά τους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος με τον Ημιμαραθώνιο να αποτελεί το ιδανικό ορεκτικό για το κυρίως πιάτο που είναι ο 31ος Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας (στις 10 Νοεμβρίου) για τον οποίο ήδη άνοιξαν οι συμμετοχές και μπορεί όποιος επιθυμεί να εγγραφεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.athensclassicmarathon.gr

Πούλιος και Γαζέα οι νικητές

Ο Κώστας Πούλιος (με 1ωρ.09’ 07’’) και η Μάγδα Γαζέα (1ωρ.17’ 54’’) ήταν οι νικητές του 2ου Ημιμαραθώνιου δρόμου και φυσικά του αντίστοιχου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Την δεύτερη θέση στους άνδρες κατέκτησε ο Γιώργος Καραβίδας με χρόνο 1ωρ.10’ 10’’ και την τρίτη ο Αντώνης Παπαδημητρίου με 1ωρ. 12΄12’’.

Στις γυναίκες δεύτερη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη με 1ωρ.22’ 23’’ και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1ωρ.24’17’’.

«Υπερεκτίμησα τις δυνάμεις μου και υποτίμησα την διαδρομή. Είχε αρκετή ζέστη που μας ταλαιπώρησε, παρόλαυτα βγήκε μια καλή επίδοση» τόνισε ο νικητής Κώστας Πούλιος που πέρα από το αγωνιστικό κίνητρο, στις εποχές που ζούμε υπολόγισε και το χρηματικό έπαθλο.

«Αντιμετωπίζω αρκετές δυσκολίες τον τελευταίο καιρό όχι μόνο με την προπόνηση αλλά και οικονομικές και για αυτό είχα έξτρα κίνητρο να συμμετάσχω. Είναι αλήθεια πως το οικονομικό κίνητρο για αυτό τον αγώνα ήταν εξίσου σημαντικό όσο και το αγωνιστικό» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους τόσο ο Γιώργος Καραβίδας όσο και ο Αντώνης Παπαδημητρίου τόνισαν πως άξιζε τον κόπο να λάβεις μέρος σε μια τέτοια γιορτή και ευχαρίστησαν τους προπονητές τους αλλά και τους χορηγούς που τους στηρίζουν και ουσιαστικά του επιτρέπουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Η Μάγδα Γαζέα, νικήτρια του αγώνα των γυναικών τόνισε: «Ήταν ένας αγώνας προπόνησης ενόψει των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν όπου θα κυνηγήσω το όριο στο Μαραθώνιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Η διοργάνωση αυτή είναι αντίστοιχη του Μαραθωνίου. Πραγματικά είδαμε χαμόγελα στην πόλη. Ο κόσμος με φώναζε με το μικρό μου όνομα και αυτό ήταν πολύ όμορφο».

Οι πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν, λίγο μετά τις εννέα ήταν οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 3 χιλιομέτρων (ο οποίος άρχισε 10 λεπτά μετά την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου). Νικητής αναδείχθηκε ο Διομήδης Μπακατσέλος με χρόνο 09.03, δεύτερος ο Τζώρτζης Ξυπολυτίδης (09.26) και τρίτος ο Χρήστος Παπαγιάννης (09.53). Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ανυφαντή με 12.17, δεύτερη η Έλενα Μπάμπου με 12.42 και τρίτη η Χριστιάνα Καραντώνη με 13.04.

Με τον αγώνα των 5 χλμ έπεσε η αυλαία του 2ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων. Νικητές αναδείχθηκαν ο Κωστής Δρόσος και η Βαλεντίνα Μιχαηλόβα με χρόνους 16.53 και 19.38 αντιστοίχως

«Είμαι αρχικά ικανοποιημένος που τερμάτισα διότι είχα έναν τραυματισμό που με είχε κρατήσει έναν μήνα εκτός. Είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο. Η διαδρομή ήταν καλή και ο κόσμος εκδηλωτικός» είπε ο νικητής των 5χλμ.

Τη δεύτερη θέση στους άνδρες κατέλαβε ο Προκόπης Χατζάκης με 16.58 ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ντιάλο Γέρο Πιάλο με 18.11.

Τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Αγγελική Καλύβα με 21.55 και ακολούθησε η Ρωσίδα Τζούλια Σολόποβα με 22.39.