Η κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου, που έγινε το Σάββατο στον Βόλο, αποτέλεσε την αφορμή για μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας ο κ. Καραμανλής, του οποίου ο εκλιπών ήταν στενός συνεργάτης, δάκρυσε μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στον μητροπολιτικό ναό του Βόλου, έδειξε να είναι ιδιαίτερα συγκινημένος, για τον – επί πέντεμιση – χρόνια υφυπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησής του.

Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Νάκος ανήκε στην αποκαλούμενη ομάδα των «λοχαγών», δηλαδή της νέας γενιάς των βουλευτών της ΝΔ που το 1997 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του ως αρχηγού.

Ο πρώην Πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από τους πολίτες που κατέκλυσαν την εκκλησία και τον εξωτερικό της χώρο.

Ο Θανάσης Νάκος «έφυγε» από την ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 63 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική Μονάδα του θεραπευτηρίου «Υγεία» με λοίμωξη του αναπνευστικού, έπειτα από εγχείρηση καρδιάς.

Επεισόδιο με την Ζέττα Μακρή

Ανεπιθύμητη στην κηδεία του Θανάση Νάκου στο Βόλο ήταν από την οικογένεια του εκλιπόντος η Ζέττα Μακρή που καταλαμβάνει την έδρα του στη Βουλή.

Η κυρία Μακρή έφτασε χθες στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου μισή ώρα πριν από την κηδεία, συνοδευόμενη από το δημοτικό σύμβουλο Τ. Δουλόπουλο και τον Αντ. Ακτσιαλή, ωστόσο μετά από αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού δεν της επιτράπηκε η είσοδος στον ναό για να προσκυνήσει τη σορό του Θανάση Νάκου.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή για να ανάψει ένα κερί και αποχώρησε.