Τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει υποβάλει την παραίτησή του, διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής. «Δεν είναι αλήθεια» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο κ. Σαρρής τελούσε υπό παραίτηση.

Ο κ. Σαρρής αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα, προκειμένου να έχει συναντήσεις με ρώσους αξιωματούχους.

Θα μεταφέρει στο ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων. Η συνάντηση Σαρρή – Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαρρής μεταφέρει στη Μόσχα πρόταση για αγορά δύο κυπριακών τραπεζών έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ.

Το απόγευμα ο πρόεδρος Νίκος Ανστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία άσκησε εντονότατες πιέσεις ζητώντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή και ότι η Λευκωσία επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο κύπριος πρόεδρος, μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ερωτηθείς πως θα χειριστεί την κατάσταση, είπε ότι η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της, δηλαδή ένα «Σχέδιο Β», αλλά δεν το ανακοινώνει.