Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παραμένει για τέταρτη ημέρα στο Ιατρικό κέντρο, αν και είναι απύρετος και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, όπως δηλώνουν άτομα από το στενό περιβάλλον του.

Οι θεράποντες ιατροί του, πάντως, κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες ακόμη προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.

Όπως αναφέρει το στενό περιβάλλον του, ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί να αποχωρήσει από την κλινική, ενώ τη Δευτέρα εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Μάλιστα, έχει αποφασίσει να συντάξει επιστολή, στην οποία –μεταξύ άλλων – αναφέρει πως «είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα. Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό «μειονέκτημα» (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα».