Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν την Τετάρτη υπέρ της άρσης της ασυλίας του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη. Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα, οι οποίοι ψήφισαν «όχι» στην ψηφοφορία.

Ωστόσο, ο Γιάννης Καράμπελας είπε ότι «έκανε λάθος» όταν ψήφιζε κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης είπε ότι «εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισα »όχι»».

«Εκανα λάθος. Ηθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Οτι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας.

Ο βουλευτής είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας».

Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του το κομματικό «φάουλ».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Οχι, ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».

«Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη ψήφισα όχι, ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου, σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ναι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο του στο ζήτημα της άρσης της ασυλίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το έκανα για να δώσω την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό».