Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκρήξεις σημειώθηκαν στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη στην οδό Κατούνη 4, στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα στην οδό Πρασακάκη 2 και στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Ορφανού στην οδό Γρηγορίου Παλαμά 7.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι πρόκειται για επιθέσεις με γκαζάκια, καθώς και ότι προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στις περιοχές των επιθέσεων.

Καταδικάζει η κυβέρνηση

«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε γραφεία στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Κεδικογλου.