Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονγκ Αϊλαντ από έλληνες γονείς. Σπούδασε Οικονομικά, προτίμησε όμως να δουλέψει ως σερβιτόρος στο TGI Fridays και στο Café Angelica, μια τρατορία την οποία αγόρασε τελικά και την μετονόμασε σε Ecco. Και όταν ένα βράδυ ο μάγειράς του δεν εμφανίστηκε, σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να μαγειρεύει, καταφέρνοντας να αποσπάσει αμέσως εξαιρετικά σχόλια από τους «Νιου Γιορκ Τάιμς». Στο εστιατόριό του Onera στο Μανχάταν –το οποίο εν τω μεταξύ έχει μετονομάσει σε Kefi –η φήμη του απογειώθηκε. Ηταν ο πρώτος ξένος σεφ που μαγείρεψε για τους καλεσμένους του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 25 Μαρτίου 2009. Συγγραφέας του βιβλίου «How to Cook a Lamb», που έχει κερδίσει μεταξύ άλλων βραβείων και το Gourmand World Cookbook Award for Best Foreign Cuisine και συμπαραγωγός της περιπετειώδους σειράς του BBC America «No kitchen required», διευθύνει επίσης τα εστιατόρια Kefi, Fishtag και Taverna MP, όπου αποδεικνύει ότι η νέα ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένη.

Γιατί σεφ. Πήγαινα στο κολέγιο όταν άρχισα να δουλεύω ως σερβιτόρος και κατόπιν ως μάνατζερ. Αρχισα το μαγείρεμα ένα βράδυ που ο σεφ δεν εμφανίστηκε.

Πιάτο που αγαπούν οι πελάτες µου: Crispy cod (τραγανός μπακαλιάρος), ένας μεζές που σερβίρεται με πουρέ πατάτας – σκόρδου και σάλτσα ντομάτας.

Δεν φτιάχνω ποτέ. «Παραδοσιακά» ελληνικά πιάτα. Στα μενού μου π.χ. δεν υπάρχει σπανακόπιτα. Χρησιμοποιώ μεν ελληνικά συστατικά, αλλά για να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό.

Πηγή έµπνευσης. Τα παραδοσιακά πιάτα της μητέρας μου. Εξελίσσω τις συνταγές της χρησιμοποιώντας διάφορες νεωτερικές μεθόδους μαγειρέματος και πιο σύγχρονη παρουσίαση.

Τι σηµαίνει ελληνική κουζίνα. Μια αντανάκλαση του χρόνου, της Ιστορίας και της γεωγραφίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στη σφαίρα των μεσογειακών προϊόντων. Και η κουζίνα της δέχτηκε τις επιρροές της Ιστορίας. Επειτα από 400 χρόνια τουρκικής κατοχής, μάλιστα, απέκτησε ένα μοναδικό προφίλ αρωμάτων και γεύσεων.

Αυθεντικό είναι: Μια γεύση που μπορεί να σε πάει πίσω σε μια ιδιαίτερη στιγμή του χρόνου.

Γεύση που νοσταλγώ. Τα λαχανικά από τον κήπο του πατέρα μου. Ολα τα λαχανικά μου τον θυμίζουν. Οταν είχε έρθει στην Αμερική, έφερε μαζί του και τους σπόρους του από την Ελλάδα.

Η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο αδιάφορη εθνική κουζίνα. Μου αρέσει να εξερευνώ τα μυστικά που κρύβουν όλες οι κουζίνες του κόσμου, αλλά είμαι ερωτευμένος με την Ελλάδα. Η Ιταλία και η Ισπανία με ενθουσιάζουν επίσης. Και δεν υπάρχουν κουζίνες που δεν είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω.

Ο δάσκαλός µου. Είναι η μητέρα μου. Σε αυτήν άλλωστε οφείλεται αυτή η άσβεστη υπερηφάνεια για την ελληνική μου καταγωγή, πράγμα το οποίο πυροδότησε την επιθυμία μου να αποδείξω ότι η ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι μια κουζίνα παγκόσμιας κλάσης.

Αγαπηµένα υλικά. Κανέλα, λεμόνι, ελαιόλαδο, φύλλα δάφνης, ρίγανη.

Μαγειρεύω πάντα µε: Ελαιόλαδο.

Το πιο περίεργο υλικό. Οταν γυρίζαμε την εκπομπή «No kitchen required», μαγείρεψα με κάμπιες, προνύμφες σκαθαριού. Για μένα ήταν κάτι τελείως καινούργιο.

Δεν χρησιµοποιώ ποτέ. Κόλιαντρο ή γάλα καρύδας.

Απαράδεκτος συνδυασµός. Πιστεύω ότι υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για κάθε συνδυασμό συστατικών, το θέμα είναι όμως να βρεις τις σωστές αναλογίες.

Καλύτερη συνταγή συναδέλφου. Μου αρέσουν πολύ τα ορεκιέτε (αυτάκια) με ραγού κουνέλι που σερβίρουν στο ιταλικό εστιατόριο iTrulli. Στα εστιατόριά μου φτιάχνουμε επίσης ζυμαρικά, αλλά αυτό το πιάτο είναι πραγματικά αιθέριο.

Σεφ που εκτιµώ. Θα ήθελα να μαγειρέψω με τον Μισέλ Μπρα. Κατά τη γνώμη μου, είναι ο μάγειρας που συλλαμβάνει την ψυχή της Μεσογείου.

Χαρακτηριστικό πιάτο. Ενα ολόκληρο ψητό αρνί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αρνί στη σούβλα και το ψήσιμό του σε ανοικτή φωτιά μαζί με τους φίλους και τους συγγενείς σου.

Μελλοντικά σχέδια. Περιμένω με ανυπομονησία την ημέρα που θα ανοίξει η τρίτη ταβέρνα MP στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Τι πρέπει να προσέχει ο ερασιτέχνης. Η συμβουλή μου σε οποιονδήποτε επιχειρεί να φτιάξει κάτι στην κουζίνα είναι να μαγειρεύει με την καρδιά του. Το φαγητό είναι ένα δώρο. Αφήστε την αγάπη που νιώθετε για εκείνους που πρόκειται να ταΐσετε να περάσει στο φαγητό σας και σας εγγυώμαι ότι η χαρά που θα σας φέρει θα είναι πέρα από τα πιο τρελά όνειρά σας.

Η πιο απλή συνταγή µε τα λιγότερα συστατικά. Τα σουτζουκάκια μου (κεφτεδάκια). Απλά ανακατεύω χοιρινό, αρνίσιο και βοδινό κιμά με ψιλοκομένο κρεμμύδι, σκόρδο, άνηθο και μαϊντανό και τα ψήνω σε μια σάλτσα με ντομάτα και σκόρδο.