Φινάλε στο θρίλερ με τη θέση του διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, υπογράφοντας την παραμονή του Γιώργου Λούκου.

Ωστόσο επισήμως δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση, καθώς εντός των ημερών αναμένεται η υπογραφή και του υπουργού Οικονομικών.

Η μεγάλη καθυστέρηση στην ανανέωση της θητείας του Γιώργου Λούκου – να θυμήσουμε ότι είχε λήξει από το καλοκαίρι -προκάλεσε την αντίδραση μερίδας του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου που έφτασε έως το γραφείο του Πρωθυπουργού ζητώντας με επιστολή του την παραμονή του Γιώργου Λούκου στο τιμόνι του Φεστιβάλ.

Ωστόσο τα τρία κυβερνώντα κόμματα δεν αποφάσιζαν να βάλουν τέλος στην περιπέτεια με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλά εις βάρος του προγραμματισμού και η φημολογία να φουντώνει για το πρόσωπο που πιθανόν θα αντικαθιστούσε τον έως τώρα διευθυντή.

Οι σκόπελοι ωστόσο για την φετινή διοργάνωση δεν φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί δεδομένου ότι απομένει ελάχιστος χρόνος για την κατάρτιση του προγράμματος και μάλιστα υπό τις φετινές δυσκολότερες από κάθε άλλη χρονιά οικονομικές συνθήκες