Σειρά συναντήσεων με πλήθος εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των τοπικών παραγόντων που εκφράζουν επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» έχει καθημερινά το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεκίνησε συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών και για το ζήτημα της έναρξης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, που αναμένεται να επιφέρει νέα αναστάτωση στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε την Τρίτη με εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και αναμένεται συνάντηση με την ΟΛΜΕ, η οποία πάντως πρότεινε ήδη στον κλάδο έναρξη κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία τον Μάρτιο, τόσο για την αξιολόγηση όσο και για οικονομικά ζητήματα.

Τελική απόφαση θα ληφθεί από τους προέδρους των τοπικών ΕΛΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου.

Συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), οι οποίοι χαρακτήρισαν μείζον πρόβλημα το κλείσιμο δεκάδων Τμημάτων ΤΕΙ που σχεδιάζεται σε διάφορες περιφερειακές πόλεις .

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις τους εφόσον στηρίζονται σε ακαδημαϊκά κριτήρια.

Οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις αλλά και για τα θέματα χρηματοδότησης των πανεπιστημίων συνεχίζονται καθημερινά.

Ο Συλλόγος Σπουδαστών της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθήνας χαρακτηρίζουν καταστροφική τη συγχώνευση του Τμήματος και ζητούν να ανακληθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και να παραμείνουν ως αυτοτελή τα τμήματα, Τεχνολογίας Τροφίμων και Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας στο πλαίσιο της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

Επίσης ο σύλλογος καθηγητών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας δίνει συνέντευξη Τύπου για τις συνενώσεις των ξενόγλωσσων Τμημάτων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στη δομή και τη φυσιογνωμία της Σχολής, στο επίπεδο σπουδών των φοιτητών και φοιτητριών της, στα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Στη Θράκη τέλος, κλειστό θα παραμείνει από σήμερα και για μια εβδομάδα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση διορισμού του Συμβουλίου του ιδρύματος, γεγονός που έχει επίπτωση στην έγκριση του προϋπολογισμού και συνεπώς στις δαπάνες του πανεπιστημίου.