Εσοδα που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ αποκόμισε το κύκλωμα που είχε τον έλεγχο παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι εγκέφαλοι της συμμορίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο είχαν στήσει σελίδες στοιχήματος λαμβάνοντας αποδόσεις κυρίως από ασιατικές αγορές. Οι ιστοσελίδες, όπως σημείωναν  αστυνομικοί της Ασφάλειας Μαγνησίας που συμμετείχαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος, ήταν φαινομενικά αθώες καθώς δεν μπορούσε κάποιος να μπει και να στοιχηματίσει οποιοδήποτε ποσό μέσω Ιντερνετ. Η «πόρτα» άνοιγε μέσω σύστασης. Τα μέλη του κυκλώματος πρότειναν τους παίκτες αφού πρώτα σιγουρεύονταν για την οικονομική τους φερεγγυότητα. Τα χρήματα πληρώνονταν χέρι με χέρι ή σε ατομικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν κάποιοι από  το κύκλωμα. Οι αποδόσεις που πρόσφεραν ήταν συνήθως μεγαλύτερες από αυτές που έδιναν τα νόμιμα στοιχηματικά γραφεία, ενώ τα μέλη της συμμορίας πληρώνονταν όταν έχαναν οι παίκτες. Σύμφωνα μάλιστα με συνομιλίες που υποκλάπηκαν από τον κοριό της ΕΥΠ, είχαν αρκετές πληροφορίες για την εξέλιξη αγώνων και πρόσφεραν «αποκλειστικές» πληροφορίες στους πελάτες που πλήρωναν καλά. Ο παίκτης τσιμπούσε με τις διασυνδέσεις του κυκλώματος και τις κερδοφόρες πληροφορίες που του έδιναν στην αρχή και γινόταν μόνιμος πελάτης. Κάθε παίκτης είχε το δικό του ατομικό κωδικό κι έδινε τηλεφωνικά την εντολή στον σύνδεσμό του για τα ποσά που ήθελε να ποντάρει. Τα ποσά καταβάλλονταν κάθε εβδομάδα και φυσικά όλα τα κέρδη ήταν αφορολόγητα.

Μόνο οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 44 άτομα στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη, από τα οποία τα 26 κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ αναζητούνται άλλα 8 μέλη. Οι 18 από τους συλληφθέντες είναι «παίκτες» που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παιχνίδια. Συνολικά για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος 87 ατόμων.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ως στρατηγεία Ιντερνετ καφέ σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, ενώ σε σπίτια των αρχηγών κατασχέθηκαν περίπου 280.000 ευρώ. Επίσης στην ιδιοκτησία μελών της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρέθηκαν 5 πολυτελή αυτοκίνητα, 2 σκάφη, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων από τα οποία προκύπτει διακίνηση ποσών περίπου δύο εκατ. ευρώ και έγγραφα κατοχής άυλων τίτλων διαφόρων τραπεζών μεγάλων ποσών, συνολικής αξίας άλλων δύο εκατ. ευρώ.