Ηλικιωμένος που είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα εισέβαλε λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο ταμείο,στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρόλου Ντιλ, κρατώντας ένα μπιτόνι βενζίνης και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και απειλούσε ότι θα αυτοπυρποληθεί.

Στη συνέχεια, άδειασε την βενζίνη στο γραφείο της διευθύντριας, την οποία κράτησε όμηρο και ζήτησε να του δοθούν χρήματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για 72χρονο που αντιμετωπίζει οικονομικές διαφορές με το ταμείο.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας προσπαθούσαν να πείσουν τον άντρα να παραδοθεί.

Οι υπάλληλοι του ταμείου απομακρύνθηκαν και στο εσωτερικό παρέμεινε μόνο η διευθύντρια της υπηρεσίας.

Ανακοίνωση της διοίκησης του ταμείου

Την έντονη αποδοκιμασία της για το επεισόδιο εξέφρασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ταμείου, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τη διευθύντρια του καταστήματος και την Ελληνική Αστυνομία για την ψύχραιμη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η υπόθεση συνδέεται με φορολογική υποχρέωση του δράστη προς το Ελληνικό Δημόσιο, με σημαντικό προηγούμενο νομικό μέρος, για την οποία το Δημόσιο έχει προβεί σε δέσμευση σχετικής παρακαταθήκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της στις βίαιες και αποτρόπαιες ενέργειες που έλαβαν χώρα σήμερα στο Κατάστημά του στη Θεσσαλονίκη και έθεσαν σε κίνδυνο τόσο το συναλλασσόμενο κοινό όσο και το προσωπικό.

Η υπόθεση συνδέεται με φορολογική υποχρέωση του δράστη προς το Ελληνικό Δημόσιο, με σημαντικό προηγούμενο νομικό μέρος, για την οποία το Δημόσιο έχει προβεί σε δέσμευση σχετικής παρακαταθήκης. Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη της υπόθεσης εναπόκειται στις ενέργειες των αρμόδιων φορολογικών αρχών.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στο προσωπικό του Καταστήματος και ιδιαίτερα στη Διευθύντρια καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι αντιμετώπισαν με παραδειγματικό τρόπο και ψυχραιμία το περιστατικό, που είχε αίσιο τέλος, η Διοίκηση δηλώνει την προσήλωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην τήρηση της νομιμότητας, καθώς και στην προάσπιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος».