Κατσουράνης ή Σιόβας για τη θέση του δεύτερου στόπερ; Αυτό είναι ένα από τα διλήμματα του Φερνάντο Σάντος ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. Ενα παιχνίδι στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική μετά την εντός έδρας ισοπαλία την Παρασκευή με τη Βοσνία.

Από τη λύση που θα επιλέξει ο Πορτογάλος για την κάλυψη του συγκεκριμένου κενού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι παίκτες που θα απαρτίσουν την αρχική 11άδα.

Αν ο Δημήτρης Σιόβας επιλεγεί να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Παπασταθόπουλου, τότε ενδεχομένως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη μεσαία γραμμή (Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φορτούνης).

Αν επιλεγεί ο Κατσουράνης για τη θέση του δεύτερου στόπερ, τότε ίσως δούμε τον Μανιάτη παρτενέρ του Τζιόλη και τον Νίνη στη θέση του δεξιού χαφ.

Πάντως, η μία θέση στο κέντρο της άμυνας που μένει κενή μετά τον τραυματισμό του Στέλιου Μαλεζά είναι ένας από τους προβληματισμούς του ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Σάντος είδε ότι από την ομάδα έλειψε η ταχύτητα, τόσο με την μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτήν, στο ματς με τη Βοσνία και αναζητεί τρόπους ώστε να βελτιώσει τη λειτουργία της στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Φωτάκης –θα μπορούσε να καλύψει τη θέση του Τζιόλη –είναι μια επιλογή και ο Νίνης η δεύτερη. Ο Πορτογάλος προανήγγειλε αλλαγές, αλλά με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω τραυματισμών οι επιλογές του είναι περιορισμένες.

Η περίπτωση του Νίνη δείχνει ιδανική εφόσον ο Σάντος επιλέξει να παίξει με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, βάζοντας τον πρώην άσο του ΠΑΟ στην κορυφή, πίσω από τους δύο επιθετικούς. Αλλωστε, η θέση αυτή είναι που ταιριάζει στον νεαρό άσο.

Το τελευταίο δίλημμα του ομοσπονδιακού προπονητή αφορά τη θέση του σέντερ φορ. Μπορεί ο Γκέκας να μην ικανοποίησε, όμως και ο Σαλπιγγίδης δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ετσι, ίσως είναι η ώρα του Κώστα Μήτρογλου, που μαζί με τον Νίνη ήταν οι δημιουργοί και οι σκόρερ στο 2-0 επί της Λιθουανίας τον περασμένο μήνα.