Η 15χρονη Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε έγινε η πρώτη κολυμβήτρια της χώρας της που κατακτά χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η νεαρή Μεϊλουτίτε κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, παρά την επανάληψη της εκκίνησης από λάθος στο πιστόλι του αφέτη, και να κατακτήσει το χρυσό στα 100 μ. πρόσθιο (1.05.47).

Στα πρόσωπα των αγωνισμάτων κολύμβησης και ο Γάλλος Γιανίκ Ανέλ (1.43.14), ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ. ελεύθερο νικώντας τον Νοτιοκορεάτη Παρκ και το φαβορί, τον Κινέζο Σουν. Στην ίδια κούρσα ο Ράιαν Λόχτι έμεινε στην τέταρτη θέση. Ο Ανέλ είχε βοηθήσει τη Γαλλία να κατακτήσει το χρυσό και στα 4Χ100 μ. ελεύθερο.

Στα 100 μ. ύπτιο γυναικών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Μίσι Φράνκλιν με 58.33. Στους άνδρες νίκησε ο Μάθιου Γκρίβερς με 52.16.

Στο τένις ο Μάρκος Παγδατής συνεχίζει στον δεύτερο γύρο, έστω κι αν τον… βοήθησε η βροχή. Ο Κύπριος χρειάστηκε δύο ημέρες για να αποκλείσει τον Ιάπωνα Σοέντα, από τον οποίο προχθές είχε ηττηθεί στο πρώτο σετ (7-6). Στο σημείο αυτό λοιπόν το ματς διακόπηκε λόγω βροχής και συνεχίστηκε χθες με τον Παγδατή να παίρνει τα δύο σετ (7-6, 6-2) και να συνεχίζει.