Μέρος της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου επιχειρούν να πουλήσουν οι εθελοντές που συμμετείχαν στη φαντασμαγορική τελετή έναρξης της Παρασκευής.

Κοστούμια, το βιβλίο που διάβασε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, προγράμματα, ακόμα και τα κομφετί που εκτοξεύτηκαν κατά την είσοδο της βρετανικής ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο πωλούνται στο eBay από τους εθελοντές που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα με κάθε τρόπο, όπως συνέβη και με τους λαμπαδηδρόμους που πουλούσαν διά της ίδιας οδού τις ολυμπιακές τους δάδες.

Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν χαμηλοί οι τόνοι, εκπρόσωποι των διοργανωτών υποστηρίζουν πως τα χρήματα που θα εισπραχθούν θα πάνε για καλό σκοπό. Αλλοι εθελοντές ωστόσο θεωρούν ασέβεια την ενέργεια να πουληθούν αυτά τα πολύτιμα για την Ιστορία των Αγώνων αντικείμενα που δεν συνάδει με το πνεύμα της διοργάνωσης και της τελετής έναρξης.

«Είναι πολύ χονδροειδές αυτό που κάνουν. Μπορεί να μας είπαν πως όλα αυτά μας ανήκουν και δεν μας απαγόρευσαν να τα πουλήσουμε, επιμένω όμως πως είναι μεγάλη ασέβεια» δήλωσε εθελόντρια που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Ενας άλλος εθελοντής υποστήριξε πως «πολλοί από εμάς αστειευτήκαμε για το πόσο θα πιάσουν τα κοστούμια αν τα πουλήσουμε στο eBay αλλά το είπαμε για πλάκα».

Η 29χρονη Τζέσικα Ντόναλντ φαίνεται πάντως πως δεν αστειευόταν και υπερασπίστηκε την απόφασή της να πουλήσει ένα κοστούμι του Φρέντι Μέρκιουρι αντί 5.000 στερλινών (περίπου 6.400 ευρώ) λέγοντας πως τα χρήματα τα χρειάζεται για να ανοίξει μια επιχείρηση καπκέικ.

Ενα κοστούμι της «Βιομηχανικής Επανάστασης» πωλούνταν χθες αντί 2.500 στερλινών και η στολή ενός νοσοκόμου για 2.000 στερλίνες. Το βιβλίο μέσα από το οποίο διάβασε στα παιδιά του νοσοκομείου Great Ormond Street η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πωλείται από έναν ανώνυμο γιατρό για μόλις 30 στερλίνες συν 4,5 στερλίνες για έξοδα αποστολής!

Σάλος είχε προκληθεί τον Μάιο όταν το eBay κατακλύστηκε από προσφορές λαμπαδηδρόμων που πουλούσαν τις ολυμπιακές τους δάδες ακόμα και για 150.000 στερλίνες (περίπου 192.000 ευρώ)!