Τα πρώτα συμπεράσματα από τη νεανική ομάδα της ΑΕΚ έβγαλε ο Βαγγέλης Βλάχος στα δύο φιλικά ματς στην Αγγλία, που συνοδεύτηκαν με ήττες από τις Πρέστον (1-0) και Μπλάκμπερν (2-1).

Ο τεχνικός της Ενωσης παραδέχθηκε ότι η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση και ότι πιθανή παραχώρηση του Μπουγαΐδη θα είναι μεγάλο πλήγμα: «Το θετικό είναι ότι όλοι είναι γεροί. Είναι δύσκολο να δίνεις δύο ματς σε 24 ώρες. Κόντρα στην Μπλάκμπερν είχαμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν τελειώσαμε σωστά φάσεις. Αδυναμία μας ότι δεν υπάρχει παίκτης στο κέντρο να ελέγχει και να ηρεμεί το παιχνίδι μας. Προσπαθώ να δώσω αυτόν τον ρόλο στον Γροντή. Θέλει δουλειά και υπομονή. Επίσης έχουμε τρομερή αδυναμία στο γκολ. Δεν υπάρχει το εύκολο γκολ. Αν δεν αλλάξει αυτό θα είμαστε συνέχεια πίσω. Τα αγαπημένα μου συστήματα είναι το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Νομίζω ότι με το δεύτερο είμαστε πιο γεμάτοι. Ετσι είναι πιο επιθετική η ομάδα, με τα χαφ κοντά. Από το μηδέν πάμε να φτιάξουμε την ΑΕΚ. Αν φύγει και ο Μπουγαΐδης θα είναι μεγάλο πλήγμα. Αν η λύση βοηθά την ΑΕΚ οικονομικά, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Προέχει η σωτηρία της ΑΕΚ».

Από την Αγγλία έχει γίνει γνωστό ότι η Εβερτον δίνει 1,1 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για την απόκτηση του νεαρού στόπερ Μαυρουδή Μπουγαΐδη.

Στο χθεσινό φιλικό ματς με την Μπλάκμπερν (σκόρερ αναδείχτηκαν οι Νούνο Γκόμες στο 7′ και Μπεστ στο 29′) η ΑΕΚ είχε πρωταγωνιστές τους Σταματή, Γροντή και σκόρερ τον Κουρέλα (76′).

n Στο προχθεσινό φιλικό με την Πρέστον, οι Κιτρινόμαυροι είχαν δοκάρι με τον Τσίτα (70′) και δέχτηκαν το γκολ στο 88′ από τον Μπονακάνα, ύστερα από λάθος του Αραμπατζή.