Η Αλκατέλ έκανε την ανακοίνωση αυτή δίνοντας στην δημοσιότητα τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο, στα οποία καταγράφονται συνολικές ζημίες 254 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης μειώθηκε 7,1% σε ετήσια βάση στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα αναπροσαρμοσμένα έσοδα εκμεταλλεύσεως από τα 87 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο εμφάνισαν ζημία 31 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Αλκατέλ Μπεν Βερβάγιεν υποστήριξε ότι η εποχή "απαιτεί σθεναρές ενέργειες", περιλαμβανομένης "της συρρίκνωσης της υπαλληλικής μας βάσης και της κατάργησης ορισμένων μη κερδοφόρων συμβάσεων".

Ο Βερβάγιεν προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα λειτουργικά κόστη της Αλκατέλ ώστε η επιχείρηση να βρεθεί σε καλύτερη θέση έναντι βασικών ανταγωνιστριών της όπως η κινεζική Huawei Technologies και η σουηδική Ericsson.

Το 2011, η εταιρία παρουσίασε κέρδη για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια.

Η Αλκατέλ απασχολεί 78.000 εργαζόμενους διεθνώς.

Η νέα κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εταιρικών αναδιαρθρώσεων και απολύσεων (Αλκατέλ, PSA Peugeot Citroen, Air France. . .) εν μέσω της σοβαρής κρίσης για την ανταγωνιστικότητα της γαλλικής βιομηχανίας και με την ανεργία να βρίσκεται ήδη σε επίπεδο ρεκόρ, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις από το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από