Ο απολογισμός των βίαιων επεισοδίων της Τετάρτης, σύμφωνα με το λεγόμενο «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φτάνει τους 143 νεκρούς -75 αμάχους, 41 στρατιώτες και 27 αντάρτες.

Στο Χαλέπι συγκρούσεις σημειώθηκαν στη συνοικία Μοχαφάζα και οβίδες έπληξαν τις συνοικίες Μασχάντ και Σαλεχεντίν, προκαλώντας το θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό επτά ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης από πυρά ενώ ήταν μέσα στο σπίτι του.

Παρά τις μάχες στις οποίες σκοτώθηκαν 15 άμαχοι στο Χαλέπι χθες Τετάρτη, τη νύχτα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε αρκετές συνοικίες της πόλης, με τους διαδηλωτές να ζητούν την αποχώρηση του προέδρου Ασαντ.

Αν το Χαλέπι πέσει «το καθεστώς έχει τελειώσει και αυτό το ξέρουν οι δύο αντίπαλοι», δήλωσε χθες ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, διευκρινίζοντας ότι ελικόπτερα του στρατού βομβάρδισαν ορισμένους τομείς της πόλης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το καθεστώς χρησιμοποίησε ελικόπτερα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε θύλακες αντίστασης στη Δαμασκό.

Τουλάχιστον 19.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εμφύλιας σύρραξης.