Δώρο γενεθλίων χθες για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, με τον Ολυμπιακό να κλείνει οριστική συμφωνία για δύο χρόνια με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Μια μεταγραφή στην οποία οι Ερυθρόλευκοι δεν ήταν φαβορί για πολλούς και διάφορους λόγους (ακόμη και στο οικονομικό ήταν πίσω, έστω με μικρή διαφορά, μετά τη βελτιωμένη προσφορά που έκαναν στον παίκτη), αλλά εξασφάλισαν το «ναι» του παίκτη καθώς η ομάδα έχει αλλάξει πλέον για τα καλά σελίδα.

Και αυτό είναι επίτευγμα του εορτάζοντος Γιώργου Αγγελόπουλου και του αδελφού του Παναγιώτη που έκαναν ξανά τα τελευταία χρόνια (με αποκορύφωμα τη μαγική σεζόν που έκλεισε πριν από έναν μήνα) την ομάδα της καρδιάς τους υπολογίσιμη δύναμη.

Οι ίδιοι είχαν ζήσει στο πετσί τους την… απαξίωση με την οποία έβλεπαν κυρίως έλληνες παίκτες την προοπτική να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό ακόμη και με περισσότερα χρήματα.

Αυτό άλλαξε πλέον άρδην και οι Πειραιώτες μπορούν να πείσουν πολύ πιο εύκολα οποιονδήποτε παίκτη, καθώς είναι η ομάδα που έχει ξανά όνομα στην πιάτσα.

Φανταστείτε ότι ο Μαυροειδής ήξερε πως στον Παναθηναϊκό θα έπαιζε περισσότερο (συν τα χρήματα) και πως θα στηνόταν ενδεχομένως η πράσινη φροντ λάιν γύρω του. Και όμως προτίμησε να κατέβει στο Λιμάνι, αφού πλέον ο Ολυμπιακός πείθει όχι μόνο σαν όνομα αλλά και όσον αφορά τις συνθήκες και το περιβάλλον εργασίας. Κάτι που από την πρώτη στιγμή πρόσφεραν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι (ιδιαίτερα γαλαντόμοι στο ξεκίνημά τους), αλλά τότε η ομάδα δεν απέπνεε την υγεία που δείχνει τα τελευταία χρόνια.

Ο διεθνής σέντερ (θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) της Μπιλμπάο και παλαιότερα του Αμαρουσίου συμπληρώνει αρμονικά έναν εξαιρετικό ελληνικό κορμό παικτών που έχει στα χέρια του ο Γιώργος Μπαρτζώκας (είχε ξανασυνεργαστεί στο Μαρούσι με τον Μαυροειδή).