Σε μικρότερη αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της θα προχωρήσει η εριουργία Τρία Αλφα, γι’ αυτό και συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών στις 8 Αυγούστου με θέματα την ανάκληση προηγούμενης απόφασης για αύξηση κεφαλαίου 3-4 εκατ. ευρώ και την έγκριση νέας αύξησης που, αν καλυφθεί πλήρως, θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας κατά 2,24 εκατ. ευρώ. Η νέα αύξηση βεβαίως είναι τριπλάσια των ιδίων κεφαλαίων της αλλά και του τζίρου της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Τρία Αλφα στο Χρηματιστήριο διακινείται στην κατηγορία «υπό διαγραφή» καθώς οι πωλήσεις της τα τελευταία δύο χρόνια υπολείπονται των 2 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία θα εκδώσει 793.000 νέες κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,83 ευρώ και με προτεινόμενη τιμή διάθεσης ίση με την τιμή διάθεσης 2,83 ευρώ και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων 13 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 10 παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές.

Τα συνολικά κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν κυρίως για την αποπληρωμή υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεών της, καθώς επίσης και για την επέκταση της δραστηριότητάς της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα.

Οι βασικοί μέτοχοι (οικογένεια Εφραίμογλου με 55%) θα διατηρήσουν τη συμμετοχή τους. Το 2011 η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις 732.000 ευρώ, είχε ζημιές 589.000 ευρώ, τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 872.000 ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στα 2,4 εκατ. ευρώ.