Μάννα εξ ουρανού ήταν για την ΑΕΚ οι… ευγενικές χορηγίες προπονητών, ποδοσφαιριστών οι οποίοι είτε χάρισαν χρήματα από τα δεδουλευμένα τους είτε έκαναν διευκόλυνση στη διοίκηση για την αποπληρωμή χρημάτων βάσει των συμβολαίων τους με πολλές άτοκες δόσεις.

Aπό τους προπονητές, πρώτος ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος χάρισε χρήματα από τα δεδουλευμένα του στην ΑΕΚ. Ως γνήσιος αεκτζής, θεώρησε σκόπιμο να μη διεκδικήσει μέρος του ποσού βάσει του συμβολαίου του. Και ο Μανόλ Χιμένεθ δεν έφθασε τα άκρα. Ο ισπανός τεχνικός δεν βασίστηκε στο συμβόλαιό του. Ζήτησε από τη διοίκηση μόνο τα χρωστούμενα 8 μηνών (675.000 ευρώ). Μάλιστα η Ενωση στην ανακοίνωση αποχώρησής του υπογράμμισε ότι «ο Μανόλο θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου έπειτα από πολλά χρόνια».

Υποδειγματική στάση απέναντι στην Ενωση κράτησε και ο Νίκος Κωστένογλου. Ο πρώην τεχνικός του Δικεφάλου έκανε διευκόλυνση στη διοίκηση και θα πληρωθεί έπειτα από περίπου έναν χρόνο (χωρίς τόκο) σε δόσεις για τα δεδουλευμένα του.

Διευκόλυνση στην ΑΕΚ έκανε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Δέχτηκε σε χρόνο-ρεκόρ τον τρόπο αποπληρωμής που του πρότεινε η διοίκηση. Επίσης τον διακανονισμό της διοίκησης της ΠΑΕ δέχτηκαν οι παλιοσειρές Δέλλας, Καφές, Γεωργέας.

Σεβαστό ποσό στους Κιτρινόμαυρους χάρισε ο Γρηγόρης Μάκος. Ο διεθνής μέσος πήρε μεταγραφή στη Μόναχο 1860 και δώρισε το ποσόν των 165.000 ευρώ βάσει του συμβολαίου του. Το ποσό των 100.000 ευρώ έκανε ο δώρο ο Σάββας Γκέντσογλου, ο οποίος πήρε μεταγραφή στη Σαμπντόρια.

Δεν είναι οι μοναδικοί από τους ποδοσφαιριστές που έκαναν δωράκια στην ΑΕΚ. Ο Κλαούντιο Ντατόμο χάρισε 70.000 ευρώ. Και όπως φαίνεται, λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ενωση, θα ακολουθήσουν και άλλοι… χορηγοί.