Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ συνταράσσει τον Γύρο της Γαλλίας.

Οι γαλλικές Αρχές προέβησαν χθες σε «προληπτική» σύλληψη του 26χρονου ποδηλάτη Ρεμί ντι Γκρεγκόριο, εν αναμονή περαιτέρω διερεύνησης υπόθεσης αναβολικών ουσιών.

Αμέσως η ομάδα του γάλλου αθλητή Cofidis διέκοψε τη συνεργασία της μαζί του, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν.

«Προς το παρόν έχουμε ελάχιστη ενημέρωση για τα γεγονότα που έχουν συμβεί. Ωστόσο οι υποψίες για τον εν λόγω αναβάτη, τον Ρεμί ντι Γκρεγκόριο, μας οδηγούν στην εφαρμογή αυστηρών και άμεσων κυρώσεων που ισχύουν στην ομάδα μας για την παραβίαση των κανόνων της δεοντολογίας», ανέφερε η Cofidis.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Ντι Γκρεγκόριο κατηγορείται με δύο ακόμη άτομα για εμπόριο απαγορευμένων ουσιών.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα Codifis, στο Μπουρ α Μπρες, στο πλαίσιο της έρευνάς της που ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο, όταν ο Ντι Γκρεγκόριο αγωνιζόταν με τα χρώματα της Astana.

Πηγές του γαλλικού Τύπου αναφέρουν ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Ντι Γκρεγκόριο όταν ανακάλυψε μια τηλεφωνική κλήση που έγινε από το λάπτοπ του Γάλλου πιθανόν σε έμπορο υλικών ντόπινγκ.

Ο Μαρσεγέζος Ντι Γκρεγκόριο έγινε επαγγελματίας αθλητής της ποδηλασίας το 2005 και είχε χαρακτηριστεί ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της γαλλικής ποδηλασίας.

Η ομάδα της Cofidis έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε αρκετά σκάνδαλα ντόπινγκ. Το 2008 είχε αναγκαστεί να αποσυρθεί από τον Γύρο της Γαλλίας όταν ο ιταλός αναβάτης της Κριστιάν Μορένι βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη.