«Είναι ένα σημαντικό βήμα, για να διασφαλιστεί ότι η χώρα μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει για φέτος» πρόσθεσε.

Τα μέτρα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν αύξηση του ΦΠΑ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στο 21%, στοχεύουν στη μείωση του ελλείμματος κατά 65 δισ. ευρώ έως το 2014.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη τύπου, εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα επωμιστεί μέρος του κόστους της αναδιάρθρωσης των ισπανικών τραπεζών, αλλά οι προτιμώμενοι ομολογιούχοι και οι καταθέτες δεν θα επηρεαστούν από αυτή την ενέργεια.

«Μόλις αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη αίσθηση του κόστους της αναδιάρθρωσης, θα εργαστούμε βάσει της αρχής ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κατανομή των ζημιών είναι απαραίτητη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι φορολογούμενοι δεν θα επωμιστούν ένα άδικο βάρος» είπε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Αυτή η προσέγγιση έχει βασιστεί σε αρχές για την ελαχιστοποίηση του κόστους για τους φορολογούμενους, ενώ ταυτόχρονα να διαφυλάσσεται η χρηματοοικονομική σταθερότητα» πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος είπε, ωστόσο, ότι οι προτιμώμενοι ομολογιούχοι και καταθέτες δεν θα συμμετάσχουν. «Είναι σαφές ότι οι προτιμώμενοι ομολογιούχοι δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό τον καταμερισμό του κόστους».

«Η βασική αρχή για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση είναι η διαφύλαξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Είναι σαφές ότι εάν υποχρεώσεις τους καταθέτες, οι οποίοι, θέλω να τονίσω, δεν θα συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε καταμερισμό κόστους, αλλά και τους προτιμώμενους ομολογιούχους, θα ήταν αντίθετο σε αυτή την αρχή» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από