Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο Αλ. Τσίπρας επιχειρώντας πάντως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρόσφατη δήλωση Στρατούλη ότι «όποιοι βάλουν την υπογραφή τους να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής θα πάνε φυλακή».

«Δεν υπήρξε κανείς από μας που να απειλήσει τον κ. Σαμαρά, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος και η επιθετικότητα της απάντησής του προδικάζουν ότι έχει κατανοήσει πλήρως ότι αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».

Την ώρα πάντως που ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί κανέναν, ούτε και δημοσίους υπαλλήλους που θα χειριστούν αποκρατικοποιήσεις, ότι θα μπει φυλακή, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του στον Συνασπισμό, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας, έστειλε σαφέστατο μήνυμα του τι θα περιμένουν οι υποψήφιοι επενδυτές από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Θα πρέπει και οι δήθεν περισπούδαστοι επενδυτές, που όλο έρχονται και ποτέ δεν έρχονται και αγοράζουν όταν έρχονται μπιρ-παρά τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις, να κατανοήσουν και το κόστος που θα έχουν της αντίστροφης πορείας. Και γνωρίζουμε και ξέρουμε τον τρόπο ώστε να πάρουμε πίσω αυτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό».

ΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΤΕΡΟΙ. Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως υπάρχουν και ψυχραιμότερες απόψεις, όπως αυτές που διατύπωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης αλλά και ο σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης (Βήμα FM). Και οι δύο μίλησαν για την ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ είπαν ότι είναι λάθος να πουλήσεις όταν οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές. Οπως εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης, «εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με κοινοπραξίες, είτε με άλλα κράτη είτε με άλλες εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο ή ελέγχονται από ιδιώτες, με στόχο να μην πουλήσεις αυτό που έχεις, αλλά να τη χρησιμοποιήσεις μαζί και με άλλα κεφάλαια που μπορείς να βρεις, με μορφή κοινοπρακτική, για να έχεις μακροχρόνια κέρδη».