Από το μακρινό Καράκας στο μακρινό Καζάν! Τις δύο πόλεις τις χωρίζουν 10.855 χιλιόμετρα αλλά τις ενώνει ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Η Ούνιξ Καζάν, όπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» την Παρασκευή, κατέθεσε τεράστια πρόταση στον διεθνή άσο και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την απόκτησή του. Οι Ρώσοι, που ενδιαφέρονται και για τον Ιαν Βουγιούκα, πρόλαβαν την ύστατη στιγμή τη Γαλατά που είχε για τον Καϊμακόγλου διετές συμβόλαιο έναντι 2 εκατ. ευρώ και περιμένουν τον 29χρονο φόργουορντ να έρθει αύριο από το Καράκας στην Αθήνα για να του στείλουν τα συμβόλαια.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν τα δεδομένα, καθώς οι Τούρκοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν τη δική τους προσφορά, ενώ ούτε ο Παναθηναϊκός μπορεί να «ματσάρει» την πρόταση των Ρώσων ώστε να πειστεί ο παίκτης να παραμείνει στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ούνιξ ετοιμάζει συμβόλαιο 2 χρόνων με αποδοχές 2,5 εκατ. ευρώ για τον έλληνα παίκτη, που έχει την ευκαιρία να κάνει στα 29 του το πρώτο πραγματικά μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του.

Με πιθανότερο σενάριο την απώλεια του Καϊμακόγλου, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να προσθέσει Ελληνα στο ρόστερ του, όμως δεν αποκλείεται ως πρώτη αντίδρασή του να ανεβάσει την προσφορά στον Μάικ Μπατίστ προκειμένου να μη χάσει έναν ακόμη παίκτη από τον κορμό της ομάδας του. Ο Αμερικανός έχει προτάσεις από τη Φενέρμπαχτσε, που επιθυμεί διακαώς να τον εντάξει στο δυναμικό της, τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αναμένεται «μάχη» για τη διεκδίκηση του παίκτη, με τον Παναθηναϊκό να έχει πάντα τον πρώτο λόγο στις διαπραγματεύσεις, αφού ο Μπατίστ ύστερα από εννέα χρόνια στον ΠΑΟ θα προτιμούσε να κλείσει την καριέρα του στο ΟΑΚΑ.