Οι Αντρέ Πίντο και Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες υπέγραψαν συμβόλαια τριετούς διάρκειας. Οι Νίκος Σπυρόπουλος και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ δέχτηκαν μείωση των αποδοχών τους και έγινε επέκταση των συμβολαίων τους έως το 2013 και 2014, αντίστοιχα.

Σήμερα αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα της παραμονής των Καραγκούνη, Κατσουράνη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Γόντικας έχει συμφωνήσει με τους μάνατζερ των δύο διεθνών ποδοσφαιριστών για την επέκταση των συμβολαίων τους για ακόμα ένα χρόνο με μειωμένες αποδοχές κατά 40%. Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης της Πράσινης ΠΑΕ είναι να αποκτηθεί σέντερ φορ. Αν τελικά δεν παραμείνει ο Κουίνσι, θα προχωρήσει και σε μεταγραφή μεσοεπιθετικού.

Διοικητικό στέλεχος του Παναθηναϊκού εξέφρασε χθες αισιοδοξία για την παραμονή του Κουίνσι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, δεδομένου ότι μειώθηκε αισθητά η διαφορά στο οικονομικό που χώριζε τις δύο πλευρές.

Η αποστολή της ομάδας αναχωρεί σήμερα (13.05) για την Αυστρία με τελικό προορισμό το Ζεεκίρχεν, όπου μέχρι τις 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τα νέα πρόσωπα είναι οι Πίντο, Πάπε Σο, Σισοκό, Βελάσκες. Απών είναι ο νεοαποκτηθείς Μπαρμπαρούσης, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην ολυμπιακή ομάδα της Νέας Ζηλανδίας. Ακόμα θα απουσιάσουν οι αδειούχοι διεθνείς Καραγκούνης, Κατσουράνης οι οποίοι συμμετείχαν στο Euro 2012 και οι παίκτες της Εθνικής Νέων Μαυρίας, Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Φουρλάνος, οι οποίοι βρίσκονται στην Εσθονία και συμμετέχουν στην τελική φάση του Euro U-19.

Ο Πάπε Σο που ταλαιπωρείται από θλάση θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας στο Ζάλτσμπουργκ. Την 22μελή αποστολή απαρτίζουν οι: Κοτσόλης, Καρνέζης, Ταμπάκης, Μπουμσόνγκ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος, Ιωαννίδης, Βιτόλο, Ζέκα, Λαγός, Πίντο, Σο, Σισοκό, Βελάσκες, Κουσίδης, Δώνης και Χουχούμης.

Ο ισπανός φορ Χοσέ Τοτσέ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «La Opinion de Murcia» μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Είχα πάει στην αρχή σαν άγνωστος παίκτης για να αντικαταστήσω τον Σισέ, ο οποίος ήταν είδωλο. Πήρα τη φανέλα με το νούμερο εννιά, που φορούσε εκείνος. Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά όπως τελείωσε η σεζόν είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Πέτυχα 13 γκολ, που δεν είναι κακός αριθμός αν σκεφτείς πως άρχισα τη σεζόν με τραυματισμούς και καθυστέρησα να προσαρμοστώ. Είμαι ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Ισπανία και να παίξω στην πρώτη κατηγορία. Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ είναι σαν την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ στο ποδόσφαιρο. Είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους».