Με κυβερνητικό στόχο να τεθεί τέλος στις μειώσεις μισθών – συντάξεων θα γίνει αύριο η συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Στηριζόμενοι στα στοιχεία πενταμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Διεύθυνσης Αμοιβής, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας θα παραθέσουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η μεγάλη υποχώρηση των μισθών δεν πρόσφερε τίποτα στην καλυτέρευση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, αντίθετα βάθυνε την ύφεση ακόμα περισσότερο.

Επί της ουσίας, στις συναντήσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα θα γίνει προσπάθεια για αναθεώρηση του Μνημονίου σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό (ώστε να παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων), το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων (άγνωστο ακόμη σε ποια έκταση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι θα τεθεί μόνο η παράταση του χρόνου της μετενέργειας) και τα μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας, ειδικά για τους ανέργους.

Η τρόικα έχει ζητήσει να υπάρξει μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η περικοπή των επιδομάτων.