Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Κώστα Μανωλά, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Ο 21χρονος στόπερ συνάντησε χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ ζήτησε τη φανέλα από τον Αβραάμ και του είπε: «Θέλω να κάνουμε μαζί πολλά πράγματα». Ο Παπαδόπουλος τον αγκάλιασε και του απάντησε: «Είσαι παιχταράς, δυνατός και τσαμπουκάς. Γι’ αυτό ο κόσμος του Ολυμπιακού θα σε αγαπήσει αμέσως. Με την ψυχή που έχεις θα κάνεις μεγάλη καριέρα. Να πιστεύεις και να προσπαθείς και εδώ είμαι εγώ. Να είσαι συγκεντρωμένος. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια και θα το καταλάβεις».

Ο δείκτης ψυχολογίας του Μανωλά ανέβηκε στα ύψη: «Μαζί θα μεγαλουργήσουμε. Δεν βλέπω την ώρα να γυρίσεις σιδερένιος στα γήπεδα και να αγωνιστώ δίπλα σου».

Ο Αβραάμ έδωσε υπόσχεση: «Θα τα πούμε γρήγορα μέσα στις μάχες. Πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δίδυμο».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης, αφού καλωσόρισε τον «μικρό», τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και υποστήριξε: «Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση, δεν χρειάζεται να του πω τίποτα. Γυαλίζει το μάτι του. Το παιδί έχει όνειρο να διαπρέψει με την ερυθρόλευκη φανέλα, λες και γαλουχήθηκε από εμάς, σαν να τον είχαμε στις Ακαδημίες. Με τα προσόντα του και την ψυχάρα που διαθέτει, καλά να ‘ναι, θα σκίσει δίπλα στον Αβραάμ».

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε στους υπευθύνους του Ολυμπιακού το γεγονός ότι ο Μανωλάς δεν ζήτησε να μείνει στα νότια προάστια (Βουλιαγμένη, Βούλα, Γλυφάδα, Π. Φάληρο), αλλά στο Χατζηκυριάκειο! Ο λόγος είναι ότι θέλει να βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά, κοντά στο προπονητήριο του Ολυμπιακού.

Το νέο απόκτημα των νταμπλούχων ανυπομονεί να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο των Ερυθρολεύκων. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ με την ερυθρόλευκη φανέλα μπροστά στο γεμάτο Καραϊσκάκη και τους οπαδούς μας».

Ο Κώστας Μανωλάς γεννήθηκε στη Νάξο στις 14 Ιουνίου 1991. Ο θείος του Στέλιος Μανωλάς έγινε σημαία της ΑΕΚ και όταν τέθηκε θέμα για μεταγραφή του στον Ολυμπιακό υπήρξαν ανυπέρβλητα εμπόδια. Τελικά ο ανιψιός του, με την παρότρυνση του πατέρα του, κατέληξε στους νταμπλούχους και έχει στόχο να αφήσει εποχή.

Ο νεαρός σέντερ μπακ ξεκίνησε την καριέρα του στον Θρασύβουλο (2005-2009), έχοντας 30 εμφανίσεις. Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε τρεις σεζόν (2009-2012: 66 συμμετοχές, 6 γκολ). Ο Μανωλάς ήταν η πέμπτη μεταγραφή του καλοκαιριού στην πειραϊκή ομάδα μετά τους Ντιελνά, Βλαχοδήμο, Σιόβα, Γιαννιώτη.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει η παρουσίαση της νέας χρυσής γενιάς του ελληνικού ποδοσφαίρου: Μανωλάς, Σιόβας, Τάτος, Ζαραδούκας, Γιαννιώτης και Βλαχοδήμος.

n Σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη των Ερυθρολεύκων στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (18.00). Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν βιάζεται να πάρει οριστικές αποφάσεις για τη συμπλήρωση του ρόστερ, αφού πρώτα θέλει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό.

Ο Ολυμπιακός από ό,τι φαίνεται θα περιμένει έως την τελευταία στιγμή τον Ολοφ Μέλμπεργκ, ενώ για τη θέση του δεξιού μπακ χαφ υπάρχουν οι Τοροσίδης και Μοντέστο. Παρ’ όλα αυτά, τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Ρουμάνος Κρίστιαν Σαπουνάρου βρίσκεται μεταξύ Ολυμπιακού, Λάτσιο και Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αλγερινής ιστοσελίδας algeriesoir.com, η Ρούμπιν Καζάν ετοιμάζει πρόταση ύψους 5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ράφικ Τζιμπούρ.