ΚΑΣΙΓΙΑΣ

Με το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ρέκορντμαν της Ισπανίας και μετρ των τίτλων. Και η Σάρα Καρμπονέρο έχει την αποκλειστικότητα του σταρ-τερματοφύλακα.

ΠΙΚΕ

Αρχοντας στην άμυνα του Ντελ Μπόσκε. Τώρα, αναμένεται να απολαύσει διακοπές και η Σακίρα θα του τραγουδά ύμνους θριάμβων.

ΡΑΜΟΣ

Πρώτος τίτλος με το νέο λουκ. Ως… Σαμψών ήταν το ίδιο δυναμικός και δεν… μάσησε στιγμή απέναντι

στον Μπαλοτέλι. Ενα σκληρό φάουλ του έκαναν, με δύο απάντησε!

ΑΡΜΠΕΛΟΑ

Σταθερός ως μπακ, δεν είχε κανένα πρόβλημα με την αναιμική επίθεση των Ιταλών. Εύκολο βράδυ για έναν παίκτη χαμηλού προφίλ αλλά με αξιοθαύμαστη σταθερότητα.

ΑΛΜΠΑ

Ο «κύριος 14 εκατ. ευρώ», από τη Βαλένθια στην Μπαρτσελόνα. Η φάση του 2-0 αποτελεί μάθημα για όλους τους σύγχρονους ακραίους αμυντικούς. Αποκάλυψη – τώρα σε ένα Euro.

ΙΝΙΕΣΤΑ

Ο ποιητής της πάσας. Ελέγχει τον ρυθμό όσο κανείς άλλος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η «κρυφή» που έκανε στον Φάμπρεγας στο 1-0, άφησε «αναίσθητους» τους ιταλούς αμυντικούς.

ΤΣΑΒΙ

Το alter ego του Αντρές στη μεσαία γραμμή «Μπάρτσα» και Εθνικής Ισπανίας. Εκαστος στο είδος του και ο Τσάβι στις ασίστ! Ο Αλμπα ας δώσει το 50% του 2-0 στον κοντόσωμο Τσάβι.

ΦΑΜΠΡΕΓΑΣ

Ο άνθρωπος που έριξε στο κανναβάτσο τους Γιορέντε και Τόρες, άρα τους σέντερ φορ της Ισπανίας. Κάνει καλά τη δουλειά του και μοιάζει ως ο εξτρά χαφ που θέλει πάντα να έχει ο Ντελ Μπόσκε.

ΑΛΟΝΣΟ

Δεν φάνηκε όπως άλλες φορές, αλλά παραμένει πολύτιμος. Δυνατός στο κέντρο, κράτησε τη θέση του και δείχνει αξιόπιστος και με ελάχιστα λάθη στις κινήσεις του.

ΜΠΟΥΣΚΕΤΣ

Αμυντικός χαφ που «τρώει παιδιά». Ενίοτε γίνεται και μπακ. Δυνατός και αποφασιστικός, φροντίζει να δίνει αμέσως την μπάλα. Για σωστές πάσες φροντίζουν άλλοι…

ΣΙΛΒΑ

Ο… ντεμί σέντερ φορ του Ντελ Μπόσκε. Εβαλε γκολ με κεφαλιά, αναστάτωσε τους μπακ της Ιταλίας, γενικά πήγε καλά και κάλυψε το κενό του Βίγια. Ενας… Γολιάθ στην επίθεση με το όνομα Δαβίδ.