Η μάχη των… μαχών θα δοθεί στην εκλογική αυτή περιφέρεια, την οποία δεν είναι τυχαίο ότι την επέλεξαν επτά πολιτικοί αρχηγοί. Η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Λούκα Κατσέλη και ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζονται επικεφαλής των αντίστοιχων ψηφοδελτίων.

ΠΑΣΟΚ. Μεγάλες αλλαγές έφερε το Μνημόνιο στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια αυτή. Από τους 20 βουλευτές που είχε το ΠΑΣΟΚ (μετά την τοποθέτηση της Μαρίας Δαμανάκη στην Επιτροπή της ΕΕ και την αντικατάστασή της από τον Λάμπρο Μίχο), μόνον 13 πολιτεύονται ξανά με το ΠΑΣΟΚ.

Τη μάχη δίνουν οι βουλευτές (κατά σειρά εκλογής το 2009) Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Απόστολος Κακλαμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Μίμης Ανδρουλάκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Αννα Νταλάρα, Γιάννης Βούρος, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στη Β’ Αθήνας μετακόμισαν αυτή τη φορά η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση από τη Μαγνησία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης από το Επικρατείας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας από την Αρκαδία.

Μεταξύ των νέων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο μέχρι πρότινος γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας, ο Γιώργος Κατριβάνος και ο Νίκος Πολύζος, όπως επίσης και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα (υποψήφια και το 2009).

Εκτός ψηφοδελτίου βρίσκονται ο επί σειρά ετών υπουργός και βουλευτής Κώστας Γείτονας και ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι, καθώς επίσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Βάσω Παπανδρέου, η οποία μετά τη διαγραφή της λόγω του Μνημονίου αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα.

Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν προς την Κοινωνική Συμφωνία η Λούκα Κατσέλη και ο Λάμπρος Μίχος. Ακόμη, ο Γιάννης Δημαράς που ίδρυσε το Αρμα Πολιτών – μετά τη διπλή διάσπασή του – συνεργάζεται τώρα με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ η Σοφία Σακοράφα προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ. Με εξαίρεση τον Πάνο Καμμένο, που αποχώρησε και ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Ελληνες, στη μάχη της Β’ Αθήνας ρίχνονται όλοι οι άλλοι βουλευτές της ΝΔ σε αυτή την περιφέρεια. Συγκεκριμένα (κατά σειρά εκλογής το 2009), οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Την απόσυρσή τους από το ψηφοδέλτιο αποφάσισαν οι πρώην βουλευτές Φάνη Πετραλιά, Λευτέρης Ζαγορίτης και Θόδωρος Κασσίμης, σε αντίθεση με την επίσης πρώην βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα, η οποία όπως και το 2009 είναι υποψήφια, και τον πρώην υφυπουργό Απόστολο Ανδρεουλάκο, ο οποίος δεν πολιτεύτηκε το 2007 και το 2009 και τώρα επανήλθε.

Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας βρίσκεται τώρα στη Β’ Αθήνας ο βουλευτής Ευάγγελος Αντώναρος. Στην περιφέρεια αυτή κατέρχεται και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος. Μετά την παραίτησή του από βουλευτής του ΛΑΟΣ και την προσχώρηση στη ΝΔ υποψήφιος είναι και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ στα ονόματα του ψηφοδελτίου συγκαταλέγονται ο Νίκος Κωστόπουλος, γιος του παλαιού βουλευτή του κόμματος στην Αρκαδία Δημήτρη Κωστόπουλου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Αντώνης Αντωνιάδης, ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και οι δημοσιογράφοι Σοφία Βούλτεψη, Αννα Καραμανλή και Τάνια Ιακωβίδου.

ΚΚΕ. Μετά τη μετακίνηση των βουλευτών του κόμματος Γιώργου Μαυρίκου στην Α’ Αθήνας και Γιάννη Πρωτούλη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το ΚΚΕ κατέρχεται με τους άλλους δύο βουλευτές Νίκο Παπακωνσταντίνου και Σπύρο Χαλβατζή, καθώς και με τον πρώτο επιλαχόντα του 2009 Γιάννη Τασιούλα, ο οποίος δεν εξελέγη μετά την επιλογή της περιφέρειας αυτής από τη ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είναι βέβαια επικεφαλής του ψηφοδελτίου και αυτή τη φορά. Υποψήφιοι είναι επίσης τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, ο πρώην βουλευτής Δήμος Κουμπούρης και ο Γιώργος Πέρρος, καθώς επίσης και η πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη.

ΣΥΡΙΖΑ. Από τους τρεις βουλευτές του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μόνον με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά την αποχώρηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τον οποίο ακολούθησε και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, καθώς και οι υποψήφιοι του 2009 Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, και Σοφία Ανδριοπούλου, πρώην βουλευτής.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Γιάννης Δραγασάκης, ενώ εκτός από τη Σοφία Σακοράφα υποψηφιότητα βάζει και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε διαγραφεί τον Ιούνιο του 2011 μετά την καταψήφιση του Μεσοπροθέσμου. Τις συνιστώσες του κόμματος εκπροσωπούν από την ΚΕΔΑ ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Θεωνάς, από την ΑΚΟΑ ο Πάνος Λάμπρου και από την ΚΟΕ ο Γιώργος Παπαϊωάννου, ενώ μεταξύ των υποψηφιοτήτων είναι και αυτές του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και του συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου.

ΛΑΟΣ. Με τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη ως επικεφαλής κατέρχονται ως υποψήφιοι οι βουλευτές Κώστας Αϊβαλιώτης και Μανούσος Ντουκάκης, που πήρε τη θέση του Αδωνη Γεωργιάδη. Από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του 2009 μετακόμισε η Αλίκη Αρβανιτίδη, σύζυγος του τραγουδιστή Πασχάλη, ενώ μετέχει και η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα.

ΔΗΜΑΡ. Μεταξύ των υποψηφιοτήτων της ΔΗΜΑΡ, εκτός του προέδρου Φώτη Κουβέλη και του Γρηγόρη Ψαριανού που είχαν εκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης που μετακόμισε από τη Μεσσηνία, ο αρθρογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου και οι προερχόμενοι από τους Ελεύθερους Πολίτες του Βασίλη Οικονόμου, Μαρία Λιακοπούλου και Παναγιώτης Μπράβος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Εκτός από την πρόεδρό της Ντόρα Μπακογιάννη, με τη ΔΗΣΥ κατέρχονται ο εκλεγείς με τη ΝΔ βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Γιάννης Οικονόμου, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Τη μάχη της Β’ Αθήνας θα δώσει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μαζί με τον πρώην βουλευτή Αργολίδας και γραμματέα Συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, καθώς επίσης και με τους πρώην δημάρχους Κηφισιάς Βασίλη Βάρσο και Καματερού Χριστόφορο Δανάκο, αλλά και τον ηθοποιό Παύλο Κοντογιαννίδη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας, εκτός από την πρόεδρο Λούκα Κατσέλη και τον προερχόμενο επίσης από το ΠΑΣΟΚ βουλευτή Λάμπρο Μίχο, εμφανίζεται και ο τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Με τους Οικολόγους Πράσινους κατέρχονται η πρώην βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών Τασία Ανδρεαδάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων το 2006 Τάσος Κρομμυδάς και η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.